Storförlust för AIK

,
AIK, Villa, skrällchans, kvartsfinalen, Andreas Bergwall,

Elitserienykomlingen AIK förlorade med stora siffror i andra träningsmatchen efter 4–11 (1–8) borta mot svenska mästaren Villa. Solnalagets spelande tränare Andreas Bergwall summerade känslorna efter mötet på följande vis.
— Att vi fick en lektion i snabb, effektiv bandy, säger han till Bandyfeber.

AIK kom till spel utan spelande tränaren Andreas Bergwall i målet, Patrik Nilsson och Ilari Moisala och kunde för dagen inte mäta sig med regerande mästaren Villa i Sparbanken Lidköping Arena. Onsdagskvällens träningsmatch slutade med en förlust modell stor.

AIK-tränaren Andreas Bergwall drog följande lärdom efter slutsignalen.

— Att vi fick en lektion i snabb, effektiv bandy. Ungefär så.

Efter knappa 25 minuter låg AIK under med 0–3 innan Christian Frohm reducerade på en målvaktsretur.
Men sen rann det iväg bakåt — ordentligt…

1–8 i halvtid. Vad sa du i omklädningsrummet till grabbarna?

— Att det gick fort. Att det är SM-mästarna vi möter. Att vi tappade på tok för mycket boll på fel ställen. Och att det var 45 min kvar i en träningsmatch.

Bergwall fick se en uppryckning av laget sista 45. Halvleken slutade också målmässigt jämnt, 3–3, efter tre ytterligare mål av Aleksandr Kim, Kalle Lempinen och Pavel Ryazantcev.

— Såklart. Visst, Villa drar ner på tempot också men vi gör fler saker bättre i andra, säger Bergwall.

Frånvaron av Andreas Bergwall, Ilari Moisala samt Patrik Nilsson på isen försvagade rimligtvis AIK i en stentuff träningsmatch.

Ett resonemang Andreas Bergwall håller med om.

— Det hoppas jag. Annars behöver vi nog inte byta om framöver, haha…

— Samtidigt så gör alla sitt bästa som spelar. Inget illa över någon, avslutar Bergwall.

AIK spelar nästa träningsmatch mot Tillberga den 14 september.

Mattias Bladh

Villa–AIK 11–4 (8–1)

Mål, Villa: Joakim Andersson 5, Johan Löfstedt 3, Jesper Eriksson 2, Albin Thomsen.
AIK: Christian Frohm, Aleksandr Kim, Pavel Ryazantcev, Kalle Lempinen,