Storstjärnan stannar i Bollnäs: ”Har alldeles för stort klubbhjärta”

,
Per Hellmyrs bandy, Hellmyrs bollnäs, Per Hellmyrs stannar i Bollnäs, Per Hellmyrs bollnäs bandy

Glädjebeskedet till Bollnässupportrarna: landslagsstjärnan Per Hellmyrs stannar i klubben även över kommande säsong.
— Jag måste stå upp för klubben och jag kan inte lämna dem i sticket, säger Hellmyrs till klubbens hemsida.

En av elitseriens största stjärnor, Per Hellmyrs, förblir orange och blå även kommande säsong.
På lördagen blev det officiellt att stjärnhalven kritat på ett nytt kontrakt med Bollnäs.
Därmed blir det en tionde säsong för Hellmyrs i klubben.

— Jag har funderat länge, men jag landar i att jag kan inte lämna! Det går inte. Jag har alldeles för stort klubbhjärta. Jag känner alldeles för stort ansvar för hela klubben. Jag känner ansvar för barn- och ungdomssidan. Vi måste fortsätta att vara idoler för dem. De måste ha spelare att se upp till. Jag måste stå upp för klubben och jag kan inte lämna dem i sticket. Inte nu. Det är helt omöjligt. Det är därför jag är kvar, säger Hellmyrs till klubbens hemsida.

Med anledning av den ovissa situationen i Bollnäs, där alla spelaravtal sades upp en tid efter föregående säsong på grund av en krisande ekonomisk situation, så har andra klubbar nosat på kontraktslösa spelare i hälsingeklubben.

Som en av världens bästa spelare på positionen så har Per Hellmyrs knappast saknat anbud. Enligt uppgift till Bandyfeber är det idel toppklubbar som varit ute efter Hellmyrs.

— Jag har haft andra jättebra alternativ. Jag har i stort sett suttit med pennan i näven för att skriva kontrakt för en annan klubb men som sagt, det gick inte! Jag kunde inte! Så jag har valt med hjärtat och jag har valt med den magkänslan som säger att det här är det jag måste göra. Så är det. Där är förklaringen, fortsätter Hellmyrs till klubbens hemsida.

Bollnäs har tidigare skrivit nya ettårskontrakt med Christian Mickelsson, Patrik Aihonen, Oskar Westh, Joel Wigren samt Samuli Helavuori.
Klubben har även värvat Marcus Persson från Edsbyn.

Mattias Bladh