Svenssons ilska efter tacklingen på Simon Jansson: ”Solklart rött”

,
Edsbyn AIK bandy semifinalen, Edsbyn bandy, bandy, bandyfeber, elitserien bandy, bandy elitserien

AIK:s Jimmy Jansson satte in en rejäl tackling på Edsbyns Simon Jansson tidigt i matchen. Jimmy Jansson fick tio minuters utvisning för tilltaget, men straffet borde ha varit betydligt hårdare. Det menar Edsbymålvakten Anders Svensson.
— Om Kandell (Jonas, huvuddomaren) hade följt riktlinjerna som de fick innan säsongen så hade vi spelat med en man mer i 84 minuter och då hade det kanske blivit en roligare resa hem, säger han till Bandyfeber.

Det var i den åttonde minuten vid ställningen 0–0, som Edsbyns Simon Jansson satte fart centralt i banan. Då tog det tvärstopp när AIK:s Jimmy Jansson tacklade Edsbystjärnan, som blev liggande en stund på isen och till synes med smärta.

Jimmy Jansson fick tio minuter för tilltaget. Alldeles för klent, tycker Edsbymålvakten Anders Svensson som efteråt var mycket upprörd över situationen.

KakserviceANNONS

— Deras nummer tio (Jimmy Jansson, reds.anm) bromsade upp och sätter ut röven för att skada Simon. Solklart rött. Tycker faktiskt att Kandell (Jonas, huvuddomare i mötet) ska vara man nog att titta på den i efterhand och anmäla den, säger han.

Edsbyn AIK bandy semifinalen, Edsbyn bandy, bandy, bandyfeber, elitserien bandy, bandy elitserien

Skärmdump från Sportbladet Play. Simon Jansson åkte på en tackling av AIK:s Jimmy Jansson. Ett solklart rött kort, menar Edsbymålvakten Anders Svensson.

Och tillägger:

— Om Kandell hade följt riktlinjerna som de fick innan säsongen, så hade vi spelat med en man mer i 84 minuter och då hade det kanske blivit en roligare resa hem.

Vad tycker du om domarnivån överlag i semifinalserien?

— Den har ändå varit helt okej, tycker jag. Sen kan man alltid hitta fel men det gör vi spelare också.

Edsbyn förlorade matchen med 0–4 och är därmed utslaget.

En jämn match där AIK är effektivare än oss tyvärr, säger Anders Svensson.

Mattias Bladh