Sverige sänkte Ryssland: ”Skön känsla”

,

Första ronden till blågult. Sköna 6–3 i gruppspelet mot Ryssland var en fingervisning om att spelet kan räcka hela vägen till guld.
– I dag var laget Sverige bra, säger försvararen Andreas Westh till Bandyfeber.

Visst, det var ”bara” en gruppspelsmatch och ingen final.
Men en seger mot Ryssland smäller alltid högt.

– Ja, det var en skön känsla. Speciellt i Ryssland. Idag var laget Sverige bra om man säger så, säger rutinerade försvararen Andreas Westh som gör sin sista turnering med landslaget.

Sverige fick en riktig smakstart. Daniel Berlin satte riktigt vackert ledningsmålet efter fyra och en halv minut. Joakim Andersson ökade på till 2–0 i den tionde minuten.

– Vi tog chanserna som vi fick och vi hade en bra defensiv. Det gäller ju att stå emot bakåt i första hand och sen nypa dit bollen framåt när läge ges, säger Westh.

Ryssland bet emellertid tillbaka och i inledningen av andra halvlek var ställningen 2–2.

– Ja, det var ju efter en minut. Olyckligt mål. Direkt så tar vi tag i det igen och gick ifrån.

Jo, för Joakim Andersson satte 3–2 i 53:e minuten och nio minuter senare hade Sverige gått ifrån till 5–2. Sista målet prickade Christoffer Fagerström in och Ryssland var ett slaget lag.

Målvakten Patrik Hedberg, som för övrigt var riktigt stabil i matchen, är förhoppningsfull över Sveriges fortsatta VM-äventyr, som han tror kan bära hela vägen.

– Det är tre matcher kvar och vi siktar på att vinna dem. Känslan i gruppen är jättebra och vi har roligt tillsammans, krigar för varandra så absolut det kan det göra men vi tar en match i taget, säger han till Bandyfeber.

Notervärt är att både Christoffer Edlund och Erik Pettersson saknades i mötet med Ryssland. Båda är dock aktuella för spel i helgen.

Mattias Bladh

Sverige–Ryssland 6–3 (2–1)

Målen: 1–0 (5) Daniel Berlin (Johan Löfstedt), 2–0 (10) Joakim Andersson (Per Hellmyrs), 2–1 (29) Alan Dzhusojev, 2–2 (48) Maxim Ishkeldin, 3–2 (53) Joakim Andersson (Adam Gilljam), 4–2 (60, hörna) Martin Johansson (Erik Säfström), 5–2 (63) Christoffer Fagerström (David Pizzoni Elfving), 6–2 (69) Christoffer Fagerström (Adam Gilljam), 6–3 (90) Janis Befus (Maxim Ishkeldin).
Hörnor: 4–11.
Domare: Petri Kuusela, Finland.
Publik: 7520.
Utvisningar: Sverige 2×10 min, Ryssland 5×10.