Sverige utklassade Norge: ”Väntat att vi skulle vinna”

,

Sverige hade rena lekstugan i mötet med Norge. 17–0 (!) talar sitt tydliga språk.
– Rätt väntat, säger Simon Jansson till Bandyfeber.

Matchen är inte mycket att rapportera om.
Det var helt enkelt för stor skillnad mellan lagen och på förhand ett ”givet” resultat.

– Nej, som du säger, det var rätt väntat att vi skulle vinna och vinna stort, säger Simon Jansson.

Jansson nätade tre gånger om. VSK-anfallaren satte 12–0 i den 67:e minuten, 14–0 fem minuter senare samt 16–0 med knappa fem minuter kvar.
Men helt belåten var inte Jansson med sin insats.
– Nej, inte helt nöjd. Men sista tio minuterna kändes okej. Så förhoppningsvis kan jag snäppa upp mig några snäpp, säger han.

Som sagt – Norge hade inte en chans. Det fanns inte på kartan att Sverige skulle tappa sin 6–0-ledning efter första 45.

– Matchen var väl egentligen redan avgjord i halvtid.

Andra halvlek blev inte direkt spännande…
Mer spänning väntar dock på onsdagen.
Då väntar nämligen värdnationen Ryssland.
Först då får Sverige sin riktiga värdemätare.

– Känns som vi är riktigt bra. Kändes bra mot Finland, men vi får väl återkomma i den frågan efter imorgon då vi sätts på ännu större prov, säger Jansson.

Sverige–Norge 17–0 (6–0)

Målen: 1–0 (5) Johan Löfstedt (Jesper Eriksson), 2–0 (10) Joakim Andersso (Christoffer Fagerström), 3–0 (16) Johan Löfstedt (Joakim Andersson), 4–0 (33, hörna) Erik Pettersson (Per Hellmyrs), 5–0 (34) Johan Löfstedt (Erik Pettersson), 6–0 (45, straff) Erik Pettersson, 7–0 (46) Johan Löfstedt (Jesper Eriksson), 8–0 (50) Erik Säfström (Daniel Berlin), 9–0 (59) Johan Löfstedt (Hans Andersson), 10–0 (62) Jesper Eriksson (Erik Pettersson), 11–0 (67) Erik Pettersson (Erik Säfström), 12–0 (68) Simon Jansson (Hans Andersson), 13–0 (71) Christoffer Fagerström (Per Hellmyrs), 14–0 (74) Simon Jansson (Per Hellmyrs), 15–0 (82) Erik Säfström (David Pizzoni Elfving), 16–0 (85) Simon Jansson (Jesper Eriksson), 17–0 (87) Hans Andersson, hörna.
Utv, Sverige: 1×10. Norge: 3×10.
Publik: 1 262.