Talang återvänder till Villa

,
Albin Thomsen, Villa, nyförvärv

Villas första nyförvärv är på plats. Det är Albin Thomsen, 18, som flyttar hem till moderklubben efter två säsonger i Sandviken.
— Det känns fantastiskt att få möjligheten att komma tillbaka till Villa och representera moderklubben igen, säger Thomsen till Bandyfeber.

Svenska mästaren Villa har hittills legat lågt under årets Silly Season. Men på tisdagen presenterades första nyförvärvet i form av hemvändande talangen Albin Thomsen, som lämnar SAIK efter två framgångsrika säsonger i ”Stålmännens” A-lag.

— Såklart kul att få hem en av sina egna Lidköpingssöner hem till Villa. Vi har följt hans utveckling när han varit i Sandviken och vi tycker att han, kanske inte den här säsongen som blev en liten mellan-säsongen, men säsongen innan var väldigt fin, säger Jonas till klubbens hemsida och fortsätter:

— Vi har haft ett resonemang med Magnus Muhrén som var tränar för Albin under sin debutsäsong och han hade bara lovord om Albin. Även om han var ung när han gick från oss så minns jag att han hade bra näsa för målet och det har han visat även i Sandviken.

Albin Thomsen flyttade till Sandviken och bandygymnasiet hösten 2016. Året efter kritade han på sitt första A-lagskontrakt med SAIK och gjorde direkt avtryck.
Sedan har utvecklingskurvan pekat uppåt med mycket istid för 18-åringen.

Den gångna säsongen blev det två mål och en assist på 19 matcher.
Nu blir det en ny resa i moderföreningen Villa, där Albins pappa Tommy har ett förflutet som en hårdför försvarare.

— Det känns fantastiskt att få möjligheten att komma tillbaka till Villa och representera moderklubben igen. Något jag ser fram emot, säger Thomsen till Bandyfeber, som skrivit på ett ettårskontrakt.

Thomsen beskriver tiden i SAIK som bra men när Villa blev aktuellt låg det rätt i tiden.

— Jag har haft tre bra år i SAIK och tycker att personerna i föreningen gjort ett väldigt bra jobb under våren. Men när möjligheten fanns att komma hem så kändes det bäst.

Thomsen har förstås hållit ett öga på Villas framfart i vintras som slutade med ett första SM-guld för Lidköpingskluben.

— De hade ju stor press på sig inför förra säsongen och jag är väldigt imponerad över hur bra de fick ihop laget och alla var verkligen delaktiga i guldet känns det som.

Även om det är förhållandevis lång tid innan seriepremiären tar vid ser Albin Thomsen fram emot att dra på sig den blåvita tröjan.

— Man vet ju vilket stort intresse det är i Lidköping och att få åka ut inför den publiken känns som något extra. Sedan är det väldigt tuff konkurrens i truppen så det gäller att träna hårt och leverera för att få spela, säger han.

I och med värvningen av Albin Thomsen har Villa ett bra kontraktsläge. Petter Björling och David Karlsson är dock ännu inte klara för en fortsättning hos regerande mästaren.

Mattias Bladh