Tellus ilska efter röda kortet: ”Kommer förstöra för oss”

,
tellus bandy, broberg bandy, Tellus, bandy elitserien, elitserien bandy

Tellus förlorade sin elfte raka match i bortamötet med Broberg.
Men efterspelet kom att handla mycket om ett tveksamt rött kort på Alexander Heinhagen efter drygt en halvtimmes spel.
— Konstigt att ta ett rött kort som jag inte tror de är helt hundra på, säger Tellus-anfallaren Pontus Nordenfors till Bandyfeber efter måndagens 4–10-förlust.

Det var i den 32:a matchminuten, när tabelljumbon Tellus låg under med 0–3, som Brobergs Fritiof Hagberg gick i isen efter en tackling av Alexander Heinhagen.
Domare Pavel Silinski drog så småningom upp det röda kortet och således grovt matchstraff för Heinhagen.

Lagkamraten Pontus Nordenfors var efteråt upprörd över matchstraffet. Initialt var tanken att fråga om Tellus insats över 90 minuter — men där gick undertecknad bet.

— Det är svårt att dra några slutsatser när man spelar med en man mindre i princip hela matchen. Domarens (Pavel Silinski) prestation går däremot att diskutera. Är konstigt att ta ett rött kort som jag inte tror de är helt hundra på, säger Nordenfors och fortsätter:

— Kommer förstöra för oss några matcher framåt också, tyvärr. Tycker det är lite märkligt att de inte i efterhand kan titta på situationen och se om de gjort rätt och i så fall ta bort den. Men fyra mål, vilket är det mesta den här säsongen, får man vara nöjd med.

Uppfattade du situationen?

— Nej, jag missade den på plan men såg den i efterhand. Är ingen domare men känns inte riktigt som Heinhagen kan göra så värst mycket.

I dina ögon är det inget rött kort?

— Nej, känns som en rätt naturlig position att ha benet i när man sträcker sig efter en boll. Hagberg (Fritiof) släpper bollen så pass nära också så är inte att han släpar en skridsko.

0–3 och en man mindre blev givetvis en brant uppförsbacke för Tellus som inför mötet inte hade vunnit någon match på bortaplan.
Broberg kopplade inte oväntat ett än större grepp med det numerära övertaget.
För gästerna blev det en del småjusteringar för att tackla uppgiften.

— Vi fortsatte på våran matchplan mer eller mindre. Blir lite smådetaljer man får ändra som att försöka hålla bollen lite mer och dra ner försvarspelet en aning.

Fyra Tellus-mål

Tellus föll till slut med 4–10 men gjorde ändå fyra mål framåt.
Precis som Nordenfors var inne på tidigare är det något som laget inte lyckats mäkta med innan denna säsong.

Pontus Nordenfors gjorde själv 1–4 på en målvaktsretur och 2–5 där han frispelades centralt av Mikael Jakobsson.

Vilket mål är du mest nöjd med?

— Får nog säga den genomåkningen som inte blev mål. Men av målen, så är det andra snyggast. Kul att göra ett riktigt spelmål. Var ett tag sen vi gjorde ett liknande mål, kanske till och med i allsvenskan senast.

Som bekant blev det tränarbyte i Tellus i fredags där tränartrion Jonas Lindqvist, Rickard Koch samt Stefan Larsson lämnade sina uppdrag.
Ny huvudtränare är Mikael Björk som av förklarliga skäl ännu inte hunnit sätta sin prägel på laget.

— Idéerna är lite tidigt att svara på, han ändrar en sak i taget vilket är helt rätt. Just nu jobbar han mycket med att få fram en tydlighet som vi saknat större delen av säsongen. Resterande del av säsongen så ska vi fortsätta jobba med den tydligheten, kriga och försöka jobba inför nästa säsong, säger Pontus Nordenfors.

Mattias Bladh

Broberg–Tellus 10–4 (4–1)

Målen: 1–0 (14) Martin Söderberg, 2–0 (23) Martin Söderberg, 3–0 (25) Jonas Engström, 4–0 (42) Vadim Arkhipkin, 4–1 (45) Pontus Nordenfors, 5–1 (49) Jonas Nygren, 5–2 (52) Pontus Nordenfors (Mikael Jakobsson), 6–2 (53) Rasmus Linder, 7–2 (56) Martin Söderberg, 7–3 (64) Martin Krigh (Johan Hannegård), 8–3 (70) Självmål, 8–4 (79) Marcus Magnusson, 9–4 (89) Erik Jonsson, 10–4 (90) Oscar Larsson.
Hörnor: 9–5.
Utv, Broberg: 2×10. Tellus: 3×10 samt grovt matchstraff (rött kort på Alexander Heinhagen).
Domare: Pavel Silinski.