Thorén vänder hemåt — klar för moderklubben Sirius: ”Känns jättekul”

,
David Thorén Sirius bandy, Sirius bandy thorén

David Thorén lämnar Hammarby och är klar för en återkomst i moderklubben Sirius.
— Det känns jättekul att vara tillbaka i Uppsala och i Sirius, säger Thorén till klubbens hemsida.

22-årige David Thorén har de senaste två säsongerna spelat i Hammarby.
På fredagen meddelade Sirius att anfallaren är klar för en återkomst i moderklubben.

— Det har varit två väldigt lärorika år i Hammarby men det känns jättekul att vara tillbaka i Uppsala och i Sirius, säger David Thorén till klubbens hemsida.

David Thorén har hittills spelat 91 matcher för Sirius. Nu kommer han med största sannolikhet nå hundra matcher framöver i det blåsvarta matchstället.
22-åringen menar att han hela tiden saknat att spela inför publiken på Studenternas IP.

— Ja, det är klart jag har saknat det. Västra sidan är en härlig supportergrupp som stöttar laget i både med och motgång så det ska bli kul att förhoppningsvis få spela match nummer 100 inför dem, säger han.

Att det nu blir en återkomst i Sirius tror han kommer vid rätt tidpunkt i karriären.

— Jag har saknat allt som Sirius har att erbjuda, som till exempel bra träningsförhållanden. Jag tror att jag har mycket kvar att utveckla som bandyspelare och så länge jag håller mig frisk och skadefri så tror jag att Sirius är rätt ställe att vara på. Sedan älskar jag Uppsala som stad, säger han.

Han ser också fram emot att få spela under Siriustränaren Esa Määttä.

— Esa har gjort ett bra jobb med Sirius. Första året var Sirius nederlagstippade men Esa och laget bevisade att de var mycket bättre än så. Starten på förra året var riktigt bra och jag tror att vi kommer fortsätta att utvecklas och ta kliv även nästa år. Det är ett ungt och utvecklingsbart lag.