Tillman: Bollnäs och Frillesås lät sig inte påverkas av yttre faktorer

Frillesås BK

KRÖNIKA Eftersom det fortfarande spelas bandy under bar himmel på en hel del idrottsarenor runt om i Sverige så funderar jag på om det verkligen finns några perfekta yttre förhållanden längre med tanke på hur klimatet är nu för tiden.

Hade jag själv varit en bandyspelare på elitnivå och skulle spela en utomhusmatch så hade jag nog önskat mig en stjärnklar himmel, vindstilla och ca -2 grader.

Men nu är jag ju ingen spelare utan bara en stor fantast av denna fina och vackra vintersport. Då vill jag ju självklart att de yttre förhållandena är så bra som möjligt för de aktiva så att jag som åskådare kan få valuta för entrépengen.

Gårdagens matchen mellan Frillesås och Bollnäs på Sjöaremossen visade en temperatur runt nollan, molnigt och inte så mycket vind. Rätt bra förhållanden med andra ord.

Men i och med att Frillesås och Bollnäs är två lag som inte har en hall att tillgå är de vana med varierande väderförhållanden, och detta syntes verkligen matchen igenom då de inte läts påverkas av de yttre förhållandena.

Frågan jag ställde mig inför denna match var också om Bollnäs kunde ta med sig den fina insatsen som man stod för i den senaste omgången då man besegrade serieledarna Villa-Lidköping på Sävstaås. Eller om man skulle underskatta ett Frillesås som befinner sig på den nedre halvan av serien.

Bollnäs kunde i alla fall inte fått matchinledningen på ett bättre sätt då man redan i första anfallet gjorde mål genom lagets stora målskytt och stjärna, Patrik Nilsson.

Bollnäs fortsatte sedan att trycka tillbaka Frillesås i 30 minuter utan att lyckas göra fler mål.

Efter detta tycker jag att Frillesås kom in mer och mer i matchen genom att man spelade ett tightare försvarsspel samtidigt som man började spela ett enklare anfallsspel där man komrunt på kanterna och fixade fram några hörnor.

Detta spel gav resultat i form av att Adrian Emretsson gjorde 1-1 efter 37 minuters spel genom ett distansskott samt att Johan Grahn satte hemmalaget i ledningen ledningen med sitt 2-1-mål i halvlekens sista minut på hörna.

Svenne Olssons mannar måste ha fått sig en ”liten” utskällning i halvtidsvilan. Och det med all rätt. Andra halvlek startade precis som den första i mitt tycke. Bollnäs hade tryck i grejorna och på knappa tio minuter hade man vänt underläget och gått upp till 3–2 efter mål av Christian Mickelsson och Patrik Nilsson.

Bollnäs höll sedan undan och kunde också kosta på sig en straffmis.
På tilläggstid, vem annars, spikade Patrik Nilsson slutresultatet 4–2.

Resultatet visar ändå att det inte är lätt för topplagen att möta Frillesås på bortais.
Tror Bollnäs är nöjt med att ha överlevt matchen för de ska förstås ta två poäng för att haka på i toppen.