Tommi Määttä förlänger med Edsbyn: ”Bästa alternativet för mig”

,
Tommi Määttä Edsbyn bandy, förlänger kontraktet

Försvarsklippan Tommi Määttä stannar i Edsbyn. På söndagen meddelade svenska mästarna att 23-åringen förlänger kontraktet med klubben.
— Jag ser fram emot att vinna fler titlar med klubben och att bli en ännu bättre spelare, säger Määttä i ett pressmeddelande.

Finske landslagsmannen kom till Edsbyn tillsammans med tvillingbrodern Tuomas (lämnat för Neftyanik) från Botnia för fyra år sedan. Tommi Määttä anses av många ha utvecklats till en av elitseriens och världens bästa försvarsspelare under tiden i hälsingelaget.

Nu blir också liberon Edsbyn trogen då han förlängt kontraktet med svenska mästarna.

— Det känns riktigt bra att fortsätta att spela i Edsbyn. Jag hade mycket att fundera på efter säsongen men på slutet har det känts att Edsbyn är det bästa alternativet för mig. Jag ser fram emot att vinna fler titlar med klubben och att bli en ännu bättre spelare, säger han i ett pressmeddelande.

Hittills har han vunnit imponerande tre SM-guld med Edsbyn på de fyra senaste säsongerna.

Det är en nöjd sportchef Stefan Karlsson som nu kan räkna in Tommi Määttä även fortsättningsvis.

— Tommi har sedan han kom till Edsbyn haft en häftig utveckling, kanske till och med en ännu vassare utveckling än vad Tuomas haft. Han är en klippa i vårt försvarsspel och han kan även hota offensivt med sin fina skridskoåkning. Vi är självklart oerhört glada över att han väljer att fortsätta sin karriär i Edsbyn.

Kontraktet är skrivet på två raka år.

Mattias Bladh