Trots stark upphämtning — VSK föll i förlängningen: ”Tungt”

,
VSK föll i förlängningen , VSK, Västerås, Martin Landström, andra kvartsfinalen, Vänersborg,

Fem hörnmål i baken. VSK hade det minst sagt tufft på defensiva hörnor i andra kvartsfinalen borta mot Vänersborg där det blev förlust i förlängningen.
— Självklart är det tungt men så är det ibland, säger VSK-anfallaren Martin Landström till Bandyfeber efter 5–6-nederlaget.

VSK kom tillbaka flera gånger i andra kvartsfinalmötet mot Vänersborg på torsdagskvällen.

Men trots att laget lyckades ordna 5–5 på straff i allra sista sekunderna blev det en besk förlust då Juho Liukkonen avgjorde tidigt på hörna tidigt i förlängningen.

VSK:s Martin Landström medgav efteråt att det var en sur förlust.

— Ja, självklart. Vi får ladda om, säger han.

VSK låg under med 1–3 efter första halvlek. En relativt jämn första halvlek där Vänersborg var något hetare.

— Jag vet inte … De gör tre hörmål i första, annars vet jag inte om de skapade så mycket. De har en spetsegenskap i sitt hörnskytte och fick utdelning i dag, säger Landström.

Ja, totalt fem hörnmål emot sig fick alltså grönvitt smaka på i Arena Vänersborg.

— Självklart är det tungt. Men så är det ibland. På måndag kanske det är vi som gör fem hörnmål, säger Landström.

Vinner ni på hemmaplan härnäst?

— Det ska vi spela om. Men hemma vet vi att vi är starka.

Mattias Bladh

Vänersborg–Västerås 6–5 e förl (3–1)

Målen:
1–0 (24) Joakim Hedqvist, hörna,  1–1 (26) Robin Andersson, 2–1 (31) Juho Liukkonen, hörna, 3–1 (45) Juho Liukkonen, 4–1 (68) Joakim Hedqvist, hörna, 4–2 (77) Joel Engström, 4–3 (79) Robin Andersson, 5–3 (86) Joakim Hedqvist, hörna, 5–4 (89) Jacob Bucht, 5–5 (90+5), 6–5 (97) Juho Liukkonen.