Upplev dramatiken och känslorna i Hockey-VM

Det brukar heta att sport, och inte minst hockey, bäst upplevs live på plats på arenan. Där du kan känna dofterna från popcorn och kokt korv. Där du är med och skapar stämning då arenans maskot klappar i gångpubliken. Där spelarnas rop på isen endast överröstas av en engagerad supporterskara som vrålar för full hals.

Live-upplevelsen är inte alltid möjlig

VM 2022 i Finland är förstås inget undantag. Tvärtom. Mästerskapet spelas i ett grannland och är det första sedan coronapandemin som kan spelas inför fullsatta läktare redan från start. Samtidigt kan inte alla släppa allting och åka över och se VM på plats.

Det innebär naturligtvis inte att du inte ska behöva missa dramatiken. Om det så ska krävas att du ska behöva googla “Gratis stream Hockey-VM” för att inte missa någon avgörande match.

Idag finns det massvis med olika alternativ för den som vägrar missa dramatiken, men inte kan bevittna den från läktaren. Tack vare alla moderna streamingtjänster behöver du inte missa någonting oavsett hur livspusslet ser ut. Ställ upp din surfplatta på kontoret eller varva Bolibompa med barnen med hockeyn på en andra skärm.

Hela nationen samlas

Det finns tillfällen som kan samla en hel nation framför tv:n – samtidigt. Eller framför surfplattan eller mobilen, eller vilken apparat du nu än använder för att streama. Det kan till exempel vara en månlandning eller ett tal av statsministern till nationen. Men det kan framför allt vara en helt avgörande match i hockey-VM där Sverige spelar huvudrollen.

En del matcher av den kalibern etsar sig fast i minnet. Sådana matcher där folk fortfarande minns var de befann sig när matchen ägde rum och vem de såg matchen med. Ett klassiskt exempel är förstås bragden i VM 2003 när Sverige vände underläge med 1-5 till vinst med 6-5 mot ärkerivalen Finland – på deras hemmaplan.

3 klassiska svenska VM-matcher

VM-finalen 2017: Sverige-Kanada 2-1 (efter straffar).
VM-kvartsfinalen 2013: Sverige-Kanada på hemmaplan i Stockholm – seger på straffar även här.
VM-finalen 1998: Sverige-Finland 1-0. Svensk seger efter att Johan Tornberg gjort finalens enda mål.

 

Ny historia ska skrivas

En sak är i alla fall säker. När hockey-VM går av stapeln i Finland vill du inte missa några nya svenska bragder. Om du är på plats live eller ser matchen från tv:n eller till och med en suddig fulstream är inte det viktiga. Du är fortfarande en del av den gemensamma insatsen som förenar hela svenska folket. Missa inte när det ska skrivas ny hockeyhistoria.

* Detta är en annons från vår partner och inte skriven av Bandyfebers redaktion.
Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Bandyfeber-redaktionens åsikter.