Vänersborg föll tungt i Heinhagens debut: ”Självklart tråkigt med förlust”

,
bandy, bandy elitserien, Vänersborg bandy, IFK Vänersborg, Alexander Heinhagen

IFK Vänersborg föll tungt i bortamötet med nykomlingen Örebro. Möjligen inte den roligaste debuten för nyförvärvet Alexander Heinhagen.
— Kul att få vara igång och spela matcher, men självklart tråkigt med förlust, säger Heinhagen till Bandyfeber efter 1–2-nederlaget.

Det gick fort när Alexander Heinhagen plötsligt blev klar för Vänersborg i lördags efter att ha lirat i Tellus de två senaste säsongerna.

På måndagskvällen blev det debut i IFK-tröjan för den Jönköping Bandy-fostrade 24-åringen, som tog plats på vänsterhalven.

KakserviceANNONS

Men det blev som en förlorare då IFK — utan stjärnan Emil Viklund i laguppställningen — åkte på en tung smäll mot elitserienykomlingen.

— Kul att få vara igång och spela matcher, men självklart tråkigt med förlust. Det är inget resultat vi är nöjda med, säger Alexander Heinhagen.

Det blev ingen sprakande första halvlek i Behrn Arena där det länge var mållöst. Efter knappa halvtimmen kom dock ledningsmålet för Vänersborg när Niclas Nyqvist enkelt kunde rulla in bollen efter ett ödesdigert bolltapp av hemmalaget.

— Tycker väl vi inledde rätt okej, med bra tryck i grejerna och fick igång delaktigheten. Att vi fick in första målet tycker jag var rättvist och speglade matchbilden, säger Heinhagen.

IFK missade straff

Sex minuter senare hade IFK ett gyllene läge att öka på ledningen när Markus Kumpuoja blev fasthållen innanför straffområdet.

Men Niklas Holopainens straffslag tog mitt i bröstet på ÖSK-målvakten Sebastian Lundgren och den sköra ledningen stod sig in till pausvilan.

Chansmässigt hade IFK fler heta lägen första 45, men med effektiviteten var det sämre.

— Vi kan ha lite mer tålamod i grejerna för då kommer vi skapa ännu mer och då är vi riktigt vassa med mycket spetskvalitet på många lirare.

Målsnålt förblev det i en andra halvlek som IFK lär vilja glömma så fort som möjligt.

Sex mardrömsminuter

Ledningen sprack nämligen i den 69:e minuten när ÖSK kvitterade på hörna.
Värre skulle det komma att bli för Vänersborgs del då 1–2 kom med kvarten kvar.

IFK kunde inte komma med någon replik och skrällnederlaget var ett faktum.

— Ja, bollen ville inte riktigt in. Vi får träna på ännu hårdare så kommer det vända och rulla på igen, säger IFK-förvärvet.

Sjukstuga i IFK

Det ska emellertid tas i åtanke att Vänersborg, som bekant, har haft rena sjukstugan de senaste två veckorna med totalt fjorton sjuka spelare, varav nio av dem hade konstaterad Covid-19-infektion.

I mötet med ÖSK såg det på sina håll inte helt hundra ut energimässigt.

— Ja, det är mycket möjligt att det är så. Låg själv i Corona en längre period och är man borta från träning mellan 1-2 veckor så tar det en stund innan man får tillbaka flåset och hittar in i det igen.

Trots att debuten slutade i moll så är Heinhagen i en miljö som han acklimatiserat sig väl i på en gång.

— Jättehärligt gäng och fin förening. Blivit väldigt bra omhändertagen och varmt välkomnad. Så jätteroligt att vara här, säger den rörlige och kvicke IFK-förvärvet med erkänt fin passningsklubba.

Notervärt är att Heinhagens kontrakt med IFK gäller säsongen ut i ett första skede.

Vänersborg möter härnäst Motala. Den matchen spelas på torsdag i Arena Vänersborg.

Mattias Bladh

Örebro–Vänersborg 2–1 (0–1)

Målen: 0–1 (28) Niclas Nyqvist (Markus Kumpuoja), 1–1 (69) Jakob Sjölander, 1–2 (77) Vilgot Sjölander.
Hörnor: 14–14.
Utv, ÖSK: 2×10. Vänersborg: 1×10.
Domare: Niclas Skoog.
Publik: 102.

Övriga resultat

Motala–Tellus 5–2