Vetlanda avgjorde mot Villa i slutsekunderna: ”Otroligt skönt”

, ,

Vilket sanslöst drama (!). Med 6–6 och sekunder kvar av matchen avgjorde Vetlanda bortamötet med Villa.
– Otroligt skönt – lite medstuds idag, säger tremålsskytten Joakim Andersson till Bandyfeber efter 7–6 (2–2)-rysaren.

I bandy är inget avgjort förrän slutsignalen går. Det visste Vetlanda, som alltså avgjorde mot Villa med matchens sista skott.

– Otroligt skönt, lite medstuds idag, jublar Joakim Andersson, som gjorde tre mål i en målrik tillställning.

En sanslös avslutning med tanke på att Villa dessförinnan kvitterat till 6–6 på tilläggstid.
För få trodde nog på en seger för gästerna i det läget.

– (skratt) Nej, det gjorde jag inte, säger Andersson.

7–6-målet gjordes av Patrik Johansson, som höll sig framme på en retur efter att Johan Löfstedt hittat ett skottläge dessförinnan.
Med facit i hand inte alls orättvist på något sätt över 90 minuter.
Vetlanda störde Villa rejält och fick den matchbild man önskade.

– Bra, tycker jag. I första halvlek försvarar vi oss bra, sen får vi andra lite dit vi vill, säger Joakim Andersson.

Efter 2–2 i halvtid gick Vetlanda upp till 4–2 när klockan tickat upp till 54 minuter.
I det läget kändes det som att gästerna höll på att avgöra matchen.

Villa vred tillbaka något men i 86:e minuten satte Joakim Andersson 6–4 och då trodde säkerligen de flesta på två poäng till Vetlanda.
Men Villa både reducerade och kvitterade innan Vetlanda kunde sätta spiken i kistan på ett spektakulärt vis.

Joakim Andersson, som gjorde 3–2, 4–2 och 6–4, var ett ständigt orosmoment för Villaförsvaret.
Tveklöst en av matchens främsta aktörer men där hela Vetlanda också ska ha beröm.

– Skönt och sätta några idag. Haft lite problem med avsluten de senaste matcherna, så skönt, säger han.

För Vetlanda var segern välkommen då man studsar tillbaka direkt efter att ha förlorat mot Hammarby (3–6) i förra omgången.

– Tycker vi har varit med bra i alla matcher, förutom mot VSK så vi trodde på det, säger Joakim Andersson.

Mattias Bladh

Villa–Vetlanda 6–7 (1–0)

Målen: 1–0 (3) David Karlsson (Joel Broberg), 1–1 (35, hörna) Jesper Hvornum (Pontus Blomberg), 2–1 (40, hörna) David Karlsson (Martin Karlsson), 2–2 (45, straff) Jesper Hvornum, 2–3 (48) Joakim Andersson (Simon Lundström), 2–4 (55) Joakim Andersson (Johan Löfstedt), 3–4 (74) Martin Karlsson (Petter Björling), 3–5 (78) Philip Lindqvist, 4–5 (80) Christoffer Norin (Johan Esplund), 4–6 (86) Joakim Andersson (Pontus Blomberg), 5–6 (89, hörna) Johan Esplund, 6–6 (92) Tim Persson, 6–7 (93) Patrik Johansson.
Hörnor: 13–4.
Utvisningar: Villa 3x10min, Vetlanda 3×10, 1×5.
Domare: Adam Jokinen.
Publik: 2626.