Vetlanda klart för kvartsfinal: ”En tuff match”

,
elitserien bandy, bandy elitserien, bandy, bandyfeber, Vetlanda bandy, Vetlanda bandy slutspel, Vetlanda Motala bandy

Förlust med 2–3. Vetlanda kunde ändå kvittera ut en kvartsfinalbiljett mot Sandviken efter returmötet med Motala på söndagen.
Tycker vi krigade jättebra. Det är ju små marginaler som avgör såna här åttondelsmatcher, säger Emil Fedorov till Bandyfeber.

Vetlanda hade 4–2 att gå på i åttondelsfinalen efter bortasegern mot Motala i fredags. Ingen stor ledning i bandy och innebar att det fanns viss nerv i returen och jämnt skulle det visa sig bli.
Vetlanda föll i slutändan med uddamålet men gick vidare efter 6–5 totalt.

Då kunde Emil Fedorov pusta ut.

— Det var en tuff match idag (läs: söndag). Tror vi var lite trötta. Tror det beror på att vi har spelat rätt många viktiga matcher innan slutspelet började, så nu får vi ta och vila det som behövs innan onsdagsmötet mot Saik, säger han och fortsätter:

— Tycker vi krigade jättebra. Det är ju små marginaler som avgör såna här åttondelsmatcher.

Lika i halvtid

Jo, slutspelsbandy är något helt annat än ”serielunken”. Och Vetlanda fick verkligen kämpa hela vägen för att slå ut Motala.
Efter likaläge, 2–2, i halvtid tog gästerna ledningen tidigt i andra halvlek.

Då var Motala blott ett mål från att ta det hela till förlängning. Medan Vetlanda inte lyckades stänga matchen, så hotade östgötarna med många inspel och lyft in i straffområdet.
Inga superchanser, men tillräckligt för att det skulle bli nervigt i VBK.

— Efter vi brände några bra lägen, då började man tänka att om de nu gör mål så kan det vara lite panik. Men det gick bra till slut, säger Fedorov.

För Vetlanda väntar nu alltså topplaget Sandviken i kvartsfinalen. Första matchen spelas i Göransson Arena på onsdag.

Vad talar för er?

— Vi måste spela på den nivån när vi är som bäst. Då kan vi vinna mot vem som helst och sen måste vi jobba stenhårt i defensiven.

Mattias Bladh

Vetlanda–Motala 2–3 (2–2) Åttondelsfinal: 2:2 — 6–5 totalt till VBK.

Målen: 1–0 (16) Filip Bringe (Patrik Johansson), 1–1 (21) Philip Florén, 1–2 (24) Johan Thorsson, hörna, 2–2 (30) Joakim Andersson (Pontus Vilèn), 2–3 (48) Philip Florén.
Hörnor: 7–8.
Utv, Vetlanda: 2×10. Motala: 2×10.
Domare: Daniel Labe.