Vetlanda segrade i hemmamötet med Vänersborg: ”Jättesköna poäng”

,
Vetlanda bandy, bandy elitserien, elitserien bandy, bandy

Vetlanda är tillbaka i vinnarspåret. På onsdagskvällen kom säsongens femte seger i hemmamötet med Vänersborg — men det blev nerv på slutet.
— Vi har ju haft sådana här situationer flera gånger och då har vi tappat vinsten men skönt nu att vi kunde vinna, säger VBK-anfallaren Emil Fedorov efter 6–5-vinsten.

I slutändan helst rättvist — men det blev spännande till slut då Vänersborg reducerade tre gånger om i andra halvlek.

Stod 6–5 med drygt en minut kvar men VBK lyckades hålla undan.

— Ja, det ska inte få bli så som det blir i slutet. Kändes som vi hade stenkoll i 70 minuter, sen släppte vi ett mål och allt ändras, säger Emil Fedorov.

— Vet inte vad som händer egentligen. Vi har ju haft sådana här situationer fler gånger och då har vi tappat vinsten men skönt nu att vi kunde vinna.

KakserviceANNONS

 Fedorov var lysande i mötet och svarade för 5–2 i matchminut 38 och även 6–2 knappa fem minuter in i sista akten.

— Skönt att få sätta några. Varit rätt kall på sista tiden men det får vända nu. Första var ett bolltapp från Vänersborg och det blev en 2 mot 1-situation, så det var inga konstigheter. Vid andra fick jag en bra passning av Eetu (Peuhkuri) och fick en bra smäll i första.

Vetlanda bandy, bandy elitserien, elitserien bandy, bandy

Skärmdump från SportbladetPlay. Emil Fedorov kramas om efter ett av sina två mål mot Vänersborg.

Jodå, den bollen satt verkligen i nätmaskorna bakom Kimmo Kyllönen i IFK-målet.

Sju mål och två assist på tolv matcher. Nöjd med din utdelning?

— Njaa, jag har bränt väldigt mycket klara lägen och vissa matcher har vi förlorat för att man missat solklara lägen och motståndarna varit mer kliniska.
Så, nej inte nöjd om man kollar poängmässigt men spelmässigt har det känts rätt så bra.

Vetlanda visade betydligt mer effektivitet i första halvlek mot Vänersborg.

Hade ledningen med 5–2 där, förutom Fedorovs mål, Joakim Andersson nätade två gånger samt mål av Philip Lennartsson och Axel Ekholm.

Välförtjänt då VBK lyckades såra gästernas försvar ganska rejält.

Hittade luckor

— Jag tycker vi hittade luckor i deras defensiv, som vi utnyttjade väldigt bra. Och sen så gick vi runt mycket, skapade hörnor och så tyckte jag att vi njöt när vi spelade, säger Fedorov.

Och tillägger:

— Man såg glädje i allt vi gjorde och defensivt tycker jag vi hade stenkoll på dem, så vi bjöd inte jättemycket tills sista 20 då.

Andra halvlek blev som sagt nervig när VBK tappade sin 6–2-ledning, men segern hamnade hos hemmalaget.

Viktiga poäng

Och var givetvis viktiga poäng för VBK. I och med segern tog man sig förbi just Vänersborg i tabellen och parkerar på en nionde plats.

— Jättesköna poäng. Det var en jätteviktig match så vi är såklart jätteglada.

Härnäst väntar en resa upp till Söderhamn för VBK och mötet med Broberg. Hälsingelaget har så här långt gått riktigt bra i elitserien.

— Kommer att bli en tuff fajt. De är i bra form, spelar väldigt bra just nu och är också extremt effektiva framåt. Vi får nog vara minst lika bra som vi var i dag (läs: onsdag) i 70 minuter men dock hålla den i 90 minuter, säger Fedorov.

Mattias Bladh

Vetlanda–Vänersborg 6–5 (5–2)

Målen: 0–1 (17) Joakim Johansson, 1–1 (22) Joakim Andersson (Pontus Blomberg), 2–1 (28) Philip Lennartsson, hörna, 2–2 (33) Markus Kumpuoja, hörna, 3–2 (35) Axel Ekholm (Pontus Blomberg), 4–2 (37) Joakim Andersson (Eetu Peuhkuri), 5–2 (38) Emil Fedorov, 6–2 (50) Emil Fedorov (Eetu Peuhkuri), 6–3 (76) Emil Viklund, 6–4 (79) Joakim Johansson, hörna, 6–5 (90+2) Niclas Nyqvist.
Hörnor: 8–11.
Utv, VBK: 4×10. VBG: 3×10.
Domare: Adam Jokinen.
Publik: 437.

Övriga resultat:

Motala–Rättvik 6–1 (1–0)

Mål, IFK: Jonas Enander 2, Philip Florén 2, Casper Hänninen, Albin Rohlén.
Rättvik: Christian Mickelsson.