Vetlanda segrade över Sirius – Andersson fortsätter ösa in mål: ”Helt okej”

, ,

Joakim Andersson gjorde två nya mål när Vetlanda vann mot Sirius med 6–1. 24-åringen är nu uppe i 30 fullträffar på tretton matcher.
– Helt okej tycker jag, säger VBK-anfallaren till Bandyfeber.

Och det innebär att Joakim Andersson parkerar som tvåa i skytteligan. Endast SAIK:s Christoffer Edlund är värre (37 mål) i elitserien.
Mot Sirius visade han återigen vilken pålitlig målskytt Vetlanda förfogar över.

Han serverades av Johan Löfstedt i den 79:e minuten som innebar 5–1.
Det ringde på nytt när han dunkade in 6–1 på hörna i slutskedet av matchen.

– Det var tufft och skapa chanser i spelet idag, så det var skönt och få sätta en hörna, säger VBK:s måltjuv.

Vetlanda hade 2–1 efter första 45.
Hemmalaget hade det tämligen svårt att få hål på ett försvarsinriktat Sirius.

– Helt okej, sista 20 i första halvlek. De stod väldigt lågt så vi fick söka mycket hörnor.

Det blev lite proppen ur-effekt för Vetlanda i andra halvlek. Redan efter tolv minuter stod det 4–1 till hemmalaget.

– Jag tycker inte det är något snack i andra. De skapade egentligen inte något, säger Andersson.

Nä, Sirius hade inget riktigt motdrag utan Vetlanda fick en bekväm resa mot slutsignalen.

För Joakim Andersson blev det alltså nya mål och frågan är hur många det kommer bli den här säsongen.
Klart är att 24-åringen har växt ut till en målskytt av rang.

Du är tvåa i i skytteligan med 30 fullträffar. Det är hyfsade siffror?

– Helt okej tycker jag.

Det skriver vi under på.

Mattias Bladh

Vetlanda–Sirius 6–1 (2–1)

Målen: 1–0 (15, hörna) Jesper Hvornum (Pontus Vilén), 1–1 (21, hörna) Teemu Määttä (Lars Fall), 2–1 (33, hörna) Jesper Hvornum (Pontus Vilén), 3–1 (48) Patrik Johansson (Joakim Andersson), 4–1 (57) Johan Löfstedt (Pontus Blomberg), 5–1 (79) Joakim Andersson (Johan Löfstedt), 6–1 (90, hörna) Joakim Andersson (Pontus Blomberg).
Hörnor: 12–10.
Utv, Vetlanda 2×10, Sirius –.
Domare: Christoffer Aidesjö.