”Vi har försökt få fram en rimlig förklaring”

,
IFK Vänersborg, Hedqvist, Joakim Hedqvist, bryter kontraktet

Det slog ned som en stor bomb i bandy-Sverige på söndagen. IFK Vänersborgs skyttekung, Joakim Hedqvist, 42, bryter kontraktet med klubben. Ett beslut som ordföranden Bill-Arne Andersson beklagar.
— Vi har försökt att övertala Jocke att inte ta det beslut som han gjort, säger han till Bandyfeber.

IFK Vänersborg har hittills haft en sportslig tung säsong och på söndagen kom chockbeskedet: skyttekungen Joakim Hedqvist bryter kontraktet med klubben.

Anfallsveteranen, som var inne på sin nionde säsong i föreningen, har gjort 18 mål för IFK i vinter. Men nu är det alltså färdigspelat i klubben för den hårdskjutande forwarden.

När Bandyfeber når IFK-ordföranden Bill-Arne Andersson på söndagskvällen så berättar han att Hedqvist meddelat att han mått sämre den senaste tiden.

— Han känner att han inte mår bra och att han mår dåligt när han kommer till träning. Vi har försökt att övertala Jocke om att han inte skulle ta det beslut som han gjort. Fortsatt två månader och han hade fått den ikonstämpel som var vikt till honom och som han är värd, säger han.

Övriga spelare och ledare blev också tagna på sängen över Joakim Hedqvists drastiska beslut.

— Nu blir det tyvärr lite Zlatan-effekt som i Malmö. Vi har försökt att få fram en rimlig förklaring, men tyvärr utan framgång. Tyvärr är det helt och hållet hans eget beslut, säger Andersson.

Vet du varför han mår dåligt när han kommer till träning?

— Det kan naturligtvis finnas många orsaker som inte jag vet. Jocke har ju själv uttryckt att han är sämst i elitserien. Självklart är han frustrerad över att det inte gått som han förväntat i sin sista säsong. Även lagmaskinen IFK har hackat ibland och detta kan naturligtvis ha påverkat hans beslut.

Var Hedqvist spelar resterande delen av säsongen är oklart. Enligt Ttela kan AIK bli nästa klubbadress.

Mattias Bladh

* Artikeln uppdateras. Bandyfeber har sökt Joakim Hedqvist för en kommentar.