Vilén skadad när Vetlanda förlorade

,
VBK, Vetlanda förlorade mot SAIK, VBK har haft en tuff vecka, förlust, Sandviken, Tobias Nyberg, Nyberg

Vetlanda inkasserade tredje raka förlusten på söndagskvällen när laget förlorade borta mot SAIK.
─ Vi kändes väldigt trötta från start, säger Vetlandas Tobias Nyberg till Bandyfeber efter 2–6-smällen.

Vetlanda inledde som bekant elitseriespelet lysande och var och nosade på serieledningen ett tag.
Men har haft det tungt den nyss gångna veckan.
Förlusten mot Sandviken var VBK:s tredje raka match som smålänningarna går poänglösa ifrån.

SAIK fick ett tidigt mål och hade en 3–0-ledning efter 25 minuter.

─ Vi kom in väldigt snett i matchen då de gör 1–0 efter bara någon minut. Sen åker vi alldeles för lite skridskor för att ens ge det en chans att vinna. Vi kändes väldigt trötta från start. De kunde varit ännu större siffror efter första halvleken, säger vänsterhalven Tobias Nyberg.

VBK tog i det läget en timeout. Och det blev mer tryck i offensiven efter det. Emil Nordström var påpasslig när han reducerade till halvtidsresultatet 1–3 i den 37:e minuten.

Vad sa ni i paus?

─ Nä, men vi sa att vi skulle börja åka mer skridskor och sprida lite energi där ute. Vi fick ju en andra chans då det bara stod 3–1 i halvtid och vi var med resultatmässigt.

Men ett ödesdigert bolltapp på högerkanten tidigt i andra så var det likväl 1–4. Och det skulle bli värre när Dennis Henriksen ostört kunde åka in i straffområdet och sätta VBK i ett 1–5-underläge med en halvtimme kvar av ordinarie matchtid.

─ Ja, det var tufft att få det målet. Det kom väl bara någon minut efter att jag missade friläge. Hade jag satt den hade det blivit en helt annan matchbild i andra halvlek, tyvärr.

Jo, dessförinnan hade Nyberg en fin soloaktion men där avslutet blev misslyckat.

VBK försökte komma tillbaka, hade någon boll i ramen och en del fina sekvenser. Pontus Nordströms reducering till 2–5 skakade inte SAIK, som hann med ytterligare ett mål innan slutsignalen.

Tobias Nyberg glömmer gärna förlusten så fort som möjligt och blickar framåt.

─ Ska framförallt bli skönt med vila nu. Vi känns väldigt slitna nu efter två tuffa veckor. Så imorgon (läs: måndag) blir det vila och sen är det bara göra en bra träningsvecka för att sen kliva på det igen med ny energi på fredag mot Åby, säger han.

Notervärt är att nyckelspelaren Pontus Vilén skadade sig i slutet av matchen. Detta efter att ha krockat med två medspelare. Vilén blev liggande på isen och utrullad på bår efter att nacken stabiliserats.

Enligt Vetlanda Bandys hemsida blev det transport för Vilén till Gävle sjukhus för att röntgas. Oklart i nuläget hur länge han kan komma att bli borta från spel.

Mattias Bladh

Sandviken–Vetlanda 6–2 (3–1)

Målen: 1-0 (4) Dennis Henriksen (Daniel Berlin), 2-0 (18) Hannes Edlund (Linus Forslund), 3-0 (25) Erik Säfström, hörna, 3-1 (37) Emil Nordström, 4-1 (48) Linus Forslund (Daniel Berlin), 5-1 (60) Dennis Henriksen (Linus Forslund), 5-2 (69) Pontus Nordström (Axel Ekholm), 6-2 (88) Albin Airisniemi (Linus Forslund).
Hörnor: 11-4.
Utv, SAIK: 1×10. VBK: 2×10.
Domare: Adam Jokinen.