Villa återtog serieledningen — vann mot Hammarby

,
Villa Lidköping, villa bandy, villa Lidköping bandy

Spelmässigt fanns det mer att önska. Men Villa fick likväl med sig två poäng i bortamötet med Hammarby på söndagen.
— Vi fick verkligen kriga för att få in bollen, men vi skapade väldigt många fullskaliga målchanser som vi bränner, säger Villakaptenen Martin Karlsson till Bandyfeber efter 5–3-segern.

Efter förlusten borta mot AIK (2–4) i fredags, så var det ett revanschsuget Villa, som tog sig an Hammarby på Zinkensdamms IP.

Två poäng skulle föra Villa åter upp i serieledning och två poäng blev det när laget krigade till sig segern.

Men fick ändå gräva ganska djupt för att åka hem till Lidköping med full pott.

— Nja, det vet jag inte om gräva djupt är rätt ord. Vi fick verkligen kriga för att få in bollen, men vi skapade väldigt många fullskaliga målchanser som vi bränner. Och det gör att matchen levde hela vägen in, säger Villakaptenen Martin Karlsson.

KakserviceANNONS

Visst, gräva djupt kanske inte var helt rättvisande.

Chansmässigt var Villa det klart vassare laget över 90 minuter.

Men det gäller också att ta tillvara på lägena och det dröjde ända till den 85:e matchminuten innan Johan Löfstedt kunde punktera matchen.

Innebar 5–3 och en lättnadens suck för Lidköpingslaget.

— Det kändes inte helt avgjort ändå, men såklart väldigt skönt mål.

Storspelande Mörkdal

Ska sägas att Hammarbys målvakt, Filip Mörkdal, storspelade under hela matchen.

Bland annat räddade han en straff med dryga tjugo minuter kvar när Villa hade chansen att gå ifrån med två bollar.

— Jätteduktig, helt klart, men vi är också självkritiska och känner att vissa avslut ska kunna gå att göra bättre, säger Karlsson.

Tar vi det från början tog Villa ledningen genom Tim Persson. Påpassligt höll han sig framme när Mörkdal släppte retur på Martin Karlssons avslut.

Hammarby replikerade

Ledningen stod sig inte länge. Knappt tre minuter senare var det kvitterat när David Jansson förvaltade ett inspel i straffområdet från vänsterkanten.

Första 45 bjöd inte på fler mål. Något övertag i chanser för Villa, men Hammarby var inte ofarligt.

— Kändes som vi förde spelet och borde gjort något mer mål, men absolut så kändes de luriga i sina omställningar och via inspelen mot Jansson (David) i straffområdet, säger Martin Karlsson.

Villa tog dock ett grepp om tillställningen i andra halvlek. Martin Karlsson själv satte 2–1 i efterdyningarna på en hörna i den 58:e minuten och inte långt senare pangade Johan Löfstedt in 3–1.

Hammarbys replik? Ja, den kom tämligen omgående och vackert värre när Kasper Milerud satte reduceringen på volley efter ett inspel från vänster.

Ovisst hela vägen

Det gjorde att sista halvtimmen blev oviss. För även om Joel Broberg satte 4–2 i matchminut 64, så lyckades inte Villa skaka av sig hemmalaget och gå ifrån utan en ny reducering kom nästan omedelbart.

— Precis som du säger, vi skapade och driver matchen men de fick hela tiden viktiga mål så matchen levde.

Men Villa fick sista ordet i ett slutskede ni redan känner till. Och nu kan de regerande mästarna börja ladda för onsdagens fajt mot AIK.
Revanschläge, månne?

— Absolut, revanschlust och viktiga poäng i tabellen. Hoppas det kommer mycket folk med, avslutar Villas lagkapten.

Mattias Bladh

Hammarby–Villa 3–5 (1–1)

Målen: 0-1 (23) Tim Persson, 1-1 (25) David Jansson, 1-2 (51) Martin Karlsson, hörna, 1-3 (57) Johan Löfstedt, 2-3 (58) Kasper Milerud, 2-4 (64) Joel Broberg, 3-4 (66) David Jansson, hörna, 3-5 (86) Johan Löfstedt.
Hörnor: 6-12.
Utv, Hammarby: 1×10. Villa:-
Domare:Christoffer Aidesjö.
Publik: 1 346.