Villa går mot oväntat nollresultat: ”Kommer landa på ett bra sätt”

,
villa lidköping bandy, ekonomiskt resultat, resultat, coronastöd, nollresultat

Villa fasade för ett år sedan att klubben skulle göra en förlust på hela fem miljoner. Den nattsvarta bilden kommer inte slå in. Med en månad kvar till bokslut går Villa mot ett nollresultat, alternativt ett par hundra tusen minus.
— Vi kommer att landa på ett bra sätt, säger Villas klubbdirektör Jonas Johansson till Nya Lidköpings-Tidningen.

De flesta klubbar i elitserien har haft det stentufft ekonomiskt den gångna säsongen. Pandemin är förstås den största boven i sammanhanget med bland annat uteblivna publikintäkter. Villa är vanligtvis en stor publikdragare på hemmaplan och fallhöjden har därmed varit stor.

KakserviceANNONS

Villa målade upp en dyster bild för ett år sedan: ett minusresultat på omkring fem miljoner kronor.
Men med en månad kvar till bokslut är läget totalförändrat.
Klubben går i stället mot ett nollresultat, alternativt ett par hundra tusen back beroende på om de statliga så kallade coronastöden hinner komma i Villas ägo innan bokslut.

— Vi kommer att landa på ett bra sätt. Betydligt bättre än vad vi hade räknat med. Vi har sett tendensen sedan årsskiftet, säger Villas klubbdirektör Jonas Johansson till Nya Lidköpings-Tidningen.

Vad beror det då på att Villa verkar göra ett så pass bra ekonomiskt resultat sett till prognosen för ett år sedan?

Bantad herrtrupp

En förklaring ligger i den nedstängda junior- och U-lagsverksamheten vilket har inneburit ett ekonomiskt lyft.
En annan i en bantad herrtrupp, korttidspermitterade tjänstemän samt mindre kostnader för material.

På pluskontot i denna märkliga ”coronasäsong” har privatpersoner skänkt lite över en miljon kronor, företag har ställt upp och Lidköpings kommun har gått in med 100 000 kronor i extrabidrag. Lägg därtill pengar från Riksidrottsförbundet samt 200 000 kronor för klubbens finalplatser på herr- och damsidan.

— Det betyder massor för oss. Vi hade kanske aldrig vågat hoppas på att vara en guldkandidat nästa säsong, om vi inte hade känt stödet. Det här visar att vi betyder mycket för lokalinvånarna i Lidköping, för Sverige och för världen, fortsätter Jonas Johansson till Nya Lidköpings-Tidningen.

Villa omsatte 20 miljoner kronor det senaste räkenskapsåret.

Mattias Bladh