Villa klart för SM-final — besegrade Västerås: ”Bara glädje”

,
Villa Lidköping, villa Lidköping bandy, sm-final bandy

Villa Lidköping är klart för sin fjärde raka SM-final. I den femte och avgörande semifinalen besegrades Västerås med 6–2. Stjärnan Johan Löfstedt var av förklarliga skäl lyrisk efter avancemanget — och tokhyllar årets upplaga av Villa.
— Det mest kompletta laget jag någonsin spelat i, säger han till Nya Lidköpings-Tidningen.

Det krävdes fem matcher för att få fram en segrare mellan Villa och Västerås.
Och det blev Villa, som drog längsta strået inför ett kokande Sparbanken Lidköping Arena på måndagskvällen.

Johan Löfstedt svarade för ett mål och en assist och var, förstås, oerhört glad efter matchen som skickade laget till Studenternas och en final mot Edsbyn.

— Bara glädje — vi har ett fantastiskt lag. Många förväntar sig höga prestationer, bra prestationer av oss hela tiden och jag tycker vi levererar och har gjort i flera år. Nu står vi inför en final här igen och det är fullt välförtjänt, säger han till Nya Lidköpings-Tidningen.

Tremålsledning i halvtid

Första halvlek slutade 3–0 till Villa men Västerås saknade samtidigt inte chanser att trycka in både ett och två mål.

Villa fortsatte vara närmare nästa mål i andra halvlek men VSK hittade 1–3-reduceringen via Kasper Sandgren i 56:e minuten.

Men Villa ökade på till 4–1 genom Christoffer Edlund med tjugo minuter kvar av ordinarie tid och satte sedan spiken i kistan när Johan Löfstedt pangade in 5–1 på hörna.

Matchen slutade till slut 6–2.

Närmare fem tusen på läktarna

4 890 åskådare var på plats i arenan och stödet laget fick i hemmamatcherna är något som Johan Löfstedt inte är sen att lovorda.

— Ett enormt stöd och ger oss den extra energi att vi kan vinna tre matcher här hemma. Det är ingen slump att vi är bättre här än i Västerås. Vi har publiken i ryggen och det kommer vi ha på lördag också.

Mattias Bladh

-SM-semifinal 5:5-

Villa-Västerås 6–2 (3–0)

Målen: 1-0 (16) Alexander Karlgren, 2-0 (37) Joel Broberg, 3-0 (45) Martin Andreasson, hörna, 3-1 (56) Kasper Sandgren, 4–1 (70) Christoffer Edlund, 5–1 (78) Johan Löfstedt, hörna, 5–2 (84) Robin Andersson, 6–2 (88) Christoffer Edlund, straff.
Hörnor: 13–8.
Utv, Villa:- VSK: 3×10.
Domare: Ulrik Bergman.
Publik: 4 890.

Villa vidare till SM-final med 3–2 i matcher.