Villa klart för sin tredje raka SM-final: ”Blir en jädra drabbning”

,
Villa bandy, Villa Lidköping, Villa SAIK, Villa Sandviken, bandy elitserien, semifinalen

Villa spelar återigen SM-final. Detta efter att Jesper Eriksson pangat in segermålet, 2–1, i den 86:e matchminuten i fjärde semifinalen mot SAIK.
— Det är en riktigt fin träff han får, berömmer Villamålvakten Jesper Thimfors.

Med fyra minuter kvar att spela av ordinarie tid så fick Jesper Eriksson, 37, på en riktig pärla. SAIK-målvakten Joel Othén var chanslös på skottet som innebar 2–1 till Villa i tisdagskvällens fajt i Helsingehus arena.

Ett mål som knäckte SAIK och skickade Villa till tredje raka SM-finalen.

Villas målvakt, Jesper Thimfors, var strålande glad efter att finalplatsen säkrades.

— Jätteskönt förstås. En oerhört fin kollektiv insats, som bäddade för seger, säger han.

KakserviceANNONS

Tar vi det från början gick SAIK ganska hårt i offensiven och satte press på Villa. Men centralt var det i mångt och mycket stängt med liberon Martin Johansson i spetsen. Resultatet blev en en del hörnor för SAIK men där nyss nämnde Johansson täckte skott efter skott.

Efter tjugo minuters spel tog i stället Villa ledningen via Erik Säfström vilket var enda målet vi fick se första 45.

— De hade mer boll och så men vi hade några fler lägen, så tycker att det var rättvist, säger Thimfors.

Ledningen stod sig länge, länge. Ända till den 69:e minuten då SAIK, genom Hannes Edlund, kvitterade på straff.

”Helt jämt”

Då var det högst ovisst hur det hela skulle sluta.

— Nej, men där kände man att det var helt jämt. Men man hoppas ju att vi ska vara starkare, säger Villamålvakten.

— Och vi gör 2-1 och stod emot sista fem, så det var härligt.

Ja, detta tack vare Jesper Erikssons ärta. Det blir andra året i rad som 37-åringen skjuter Villa till SM-final, i fjol mot Bollnäs i fjärde semin.

Han har en förmåga att vilja avgöra semifinaler?

— Det är en riktigt fin träff han får. Ja, han har ju två år i rad nu.

Notervärt: senast Villa slog ut SAIK i ett slutspel var 1981.
I år, 40 år senare, är det dags igen.

— Jag såg det häromdagen, skön svit att spräcka.

Nu väntar några dagars vila och återhämtning för Villa innan det smäller mot AIK i SM-finalen på påskafton.

— De har ju en jädra spets och vi har väl kollektivet men det kommer bli en jädra drabbning, säger Villamålvakten.

Mattias Bladh

– SM-semifinal 4:5 –
Sandviken-Villa 1–2 (0–1)

Målen: 0-1 (20) Erik Säfström, 1-1 (69) Hannes Edlund, straff, 1-2 (86) Jesper Eriksson.
Hörnor: 10-8.
Utv, Sandviken: 1×10 min. Villa: 1×10.
Domare: Ulrik Bergman.