Villa kryssade hemma mot Edsbyn

,
Villa Lidköping, Villa, Edsbyn, bandy, elitserien bandy, Villa Lidköping bandy

Nej, det blev inget trendbrott för Villa i onsdagskvällens möte hemma mot Edsbyn.
Matchen slutade 3–3 och innebär att Villa nu har fem raka matcher utan seger mot hälsingelaget i elitserien/slutspelet.
— Edsbyn är ett jättebra lag men nu når vi inte upp i någon jättehög prestation, säger Villastjärnan Johan Löfstedt till Nya Lidköpings-Tidningen.

Och det var absolut ett resultat, som kan sägas vara rättvist i slutändan.

Det oavgjorda resultatet gör som sagt att Villa nu har fem raka utan vinst (fyra förluster, en oavgjord) i elitseriespelet (inklusive slutspel).

Senaste gången Villa vann mot ”Byn” var den 8 november 2019 på bortais (5–3) — och nu får alltså Lidköpingsgänget vänta ett tag till…

— Edsbyn är ett jättebra lag men nu når vi inte upp i någon jättehög prestation. Ändå skapar vi tillräckligt för att vinna klart och det får vi ta med oss, säger Villastjärnan Johan Löfstedt till Nya Lidköpings-Tidningen, som kvitterade till 3–3 med tretton minuter kvar.

KakserviceANNONS

Nu hade Villa ändå ett par ypperliga lägen på slutet, vid ställningen 3–3, sedan gästernas Tommi Määttä drog på sig en utvisning i 83:e matchminuten.

I slutskedet hade också Erik Säfström ett jätteläge att avgöra men fick sin klubba låst av en edsbyspelare i vad som var en misstänkt straffsituation.

Det stod 2–1 i halvtid efter mål av Christoffer Edlund och därefter Tim Persson.

Men Edsbyn var mycket bra defensivt och taktiskt. Hade fina omställningar som också gav resultat där man vände till ledning med 3–2 efter dubbla mål av Mattias Hammarström i andra halvlek.

Möter ett bra lag

Och lägg därtill en otroligt vass prestation av edsbymålvakten Henrik Karlström.

— Vi möter ju ett bra lag med massor av SM-guld. Men vi får gå ganska tufft på folk när både Joel och Petter saknas. Vi blev lite slitna och hade inte den maxkraften som vi har haft i de senaste matcherna, säger Johan Löfstedt.

Notervärt är att Petter Björling ådrog sig en olycklig smäll mot huvudet efter femton minuters spel. Detta efter en duell med Per Hellmyrs där Björling, oturligt, fick Hellmyrs axel i huvudet.

Björling kunde följa matchen från sidan i halvtid och framåt. I nuläget är det osäkert om han kan spela i bortamötet med Hammarby på fredagen.

Mattias Bladh

Villa–Edsbyn 3–3 (2–1)

Målen: 1-0 (13) Christoffer Edlund, 1-1 (23) Per Hellmyrs, hörna, 2-1 (39) Tim Persson, 2-2 (59) Mattias Hammarström, 2-3 (68) Mattias Hammarström, 3-3 (79) Johan Löfstedt.
Hörnor: 15-3.
Utv, Villa:- Edsbyn: 1×10.
Domare: Jacob Liljegren.
Publik: 2 347.