Villa kvitterade i semifinalen efter rysare: ”Självklart skönt”

,
villa Lidköping, villa Lidköping bandy, bandy, bandy elitserien, Villa SAIK semifinal, SAIK Villa bandy

Det satt hårt inne. Men ett disciplinerat Villa kvitterade till 1–1 i matcher i semifinalen mot SAIK.
— Nu är vi med i matchserien på allvar, säger Villas lagkapten, Martin Karlsson, till Bandyfeber efter 4–3-rysaren.

Efter förlusten i första semifinalen i Lidköping i söndags var det ett något pressat Villa som gästade Göransson arena på tisdagskvällen. I truppen fanns emellertid inte högerhalven Felix Pherson samt mittfältaren Jesper Eriksson. Båda uppvisar covid-19-symptom och testsvaren hade ännu inte kommit på tisdagen.

På plussidan så var skyttekungen Christoffer Edlund tillbaka efter sin ljumskskada som han ådrog sig i kvartsfinalen mot Sirius.

<Läs mer: Edlund riskerar missa hela slutspelet: ”Hoppfull”

Ett något sargat Villagäng — men vad spelar det för roll när Lidköpingslaget knep segern i en tät drabbning.
Lagkaptenen Martin Karlsson var ett enda stort leende efter slaget.

— Jo, det känns självklart bra med en vinst. Nu är vi med i matchserien på allvar, säger han.

Påkopplat Villa

Villa kom ut påkopplade direkt och redan efter fyra minuter tog laget ledningen efter ett delikat anfall.
Erik Säfström slog en diagonal smörpass till Martin Karlsson som drog sin försvarare och sidledspassade till Tim Persson, som fick öppet mål.

Ledningen varade inte länge utan Dennis Henriksen kunde som femteskytt på lagets andra hörna panga in kvitteringen.
Ett SAIK som även gjorde 2–1 efter drygt en kvart. Detta när Oscar Stadin frispelades på vänsterkanten och hade en hel autostrada fram till Villas mål.

— Ja, det håller jag med om. Är ju en omställning där de kommer två mot fem och då måste vi ha koll på honom. Men starkt och vrida tillbaka och ha med oss en ledning in i halvlek, säger Martin Karlsson.

Jo, Villa vände på steken och det skedde i slutet av första halvlek. Först stötte Joel Broberg in 2–2 i den 41:a matchminuten när Joel Othén lämnade en retur på Petter Björlings inspel.
En och en halv minut senare gjorde Villa blytunga 3–2 före halvtidsvilan genom Johan Löfstedts kanon i SAIK-målvakten Joel Othéns vänstra kryss.

Gynnsamma minuter

Gynnsamma minuter för Villa och möjligen lite flyt att ha en ledning i paus.
Eller?

— Inte flyt, men vi var ju effektiva. Helt klart. Sen har inte de en massa lägen heller, men kryss kanske hade varit rättvist, säger Karlsson.

Mycket ställningskrig i andra där Villa var oerhört disciplinerat i försvarsspelet. SAIK hade desto mer bollinnehav men kom många gånger inte till några superlägen.

— Självklart hade vi velat ha lite mer boll men det blir lätt så när man har en ledning att spela på. Vi fick bra omställningslägen som vi borde förvaltat bättre. Men efter 3–3 tycker jag det är vi som driver och går för segern.

Jätteläge för Karlsson

Bland annat hade Martin Karlsson själv ett ruggigt bra läge att utöka ledningen när han plockade ned ett lyft, överlistade Joel Othén men fick se bollen täckas ut till hörna i grevens tid av SAIK-försvaret.

Villa hade utöver Karlssons chans flera heta möjligheter att utöka ledningen.

I stället kom 3–3 med drygt en kvart kvar att spela när Linus Forslund rann igenom Villaförsvaret från vänster och rundade en chanslös Jesper Thimfors.

— Jag har lite dålig koll på vad som hände just då men självklart ska man inte få slå en passning rätt igenom oss till ett friläge. Men bra gjort av dem, säger Villas lagkapten.

Och visst kändes det som att gästerna var det mer drivande laget efter kvitteringen.
Med åtta minuter kvar att spela tog sig Johan Löfstedt fram till vänster i straffområdet, såg inledningsvis ut att skjuta men serverade Tim Persson framför målet som stötte in matchavgörande 4–3-målet.

Foto: Team Fabbe/Sören. Tim Persson fortsätter vara het i slutspelet. Anfallaren gjorde två mål i andra semifinalen. Här omfamnad av Christoffer Edlund som gjorde comeback efter sin ljumskskada.

”Biter oss fast”

— Ett bra anfall av oss där vi biter oss fast på deras planhalva och till slut så gjorde ”löken” (Johan Löfstedt) det jättebra och frispelade Tim, säger Martin Karlsson.

Nervigt, förstås, sista minuterna men Villa fredade sig väl och hade bud på fler mål när SAIK forcerade på slutet.

Utjämnat alltså i semifinalen. Men med misstänkt covid-19-symptom på Jesper Eriksson samt Felix Pherson ger det Villa lite huvudbry inför torsdagens tredje semifinalrond i Lidköping.

Lagkapten Martin Karlsson är inte orolig inför fortsättningen.

— Nej, förhoppningsvis stannar det med Jesper och Felix och vi som är symptomfria kommer kriga hela vägen, säger han.

Mattias Bladh

– SM-semifinal 2:5 –

Sandviken–Villa 3–4 (2–3)

Målen: 0-1 (4) Tim Persson (Martin Karlsson), 1-1 (7) Dennis Henriksen, hörna, 2-1 (16) Oscar Stadin (Linus Forslund), 2-2 (41) Joel Broberg, 2-3 (42) Johan Löfstedt (Joel Broberg), 3-3 (75) Linus Forslund (Rasmus Forslund), 3-4 (82) Tim Persson (Johan Löfstedt).
Utv, SAIK: 1×10. Villa:-