Villa på jakt efter SM-guld: ”Skulle kännas magiskt”

,
Villa Lidköping, Villa bandy, Villa Lidköping SM-final, bandy, VSK, Västerås

Seriesuveränen Villa har en makalös vinter bakom sig. Nu är det tänkt att klubben ska kröna det med ett första SM-guld på damsidan. För skyttedrottningen Tilda Ström vore det något alldeles extra.
— Vi har kämpat väldigt länge för det, så det skulle kännas magiskt att få vinna guldet, säger 18-åringen till Bandyfeber.

Nu är det bara timmar kvar tills Villa drabbar samman med regerande mästarlaget Västerås i Uppsala och Recoverhallen (före detta Relitahallen).

För Villa är det första gången som laget är i SM-final på damsidan. Ett stort ögonblick för Lidköpingsklubben.

KakserviceANNONS

— Det ska bli väldigt roligt att spela. Vi har kämpat för detta länge och vi är laddade inför uppgiften, säger Villas målspruta Tilda Ström.

Och Villa har verkligen gjort sig förtjänt av att vara i final. Vad sägs om 24 raka segrar (!) denna säsong, inräknat Svenska cupen på försäsongen. I serien blev det seger mot VSK med 7–2, 5–2 samt 5–3.

Villa favorit

Trots första SM-finalframträdandet får Villa gälla som favorit på förhand. Även om VSK har två raka guld.

— Såklart har vi haft en jättebra säsong men imorgon (läs: lördag) spelar det ingen roll. Då är det en helt ny match, säger Ström.

Det känns som att ni har fått ihop det helt perfekt?

— Vi har hittat ett spel vi verkligen tror på och spelat fullt ut. Alla i laget har även köpt sin roll och trott på det till hundra procent.

Tilda Ström själv har fullkomligt öst in mål i vinter. Vann skytteligan med sina 55 mål på sjutton matcher. Om inte lite rädda så finns det nog anledning för VSK att vara lite extra vaksamt när 18-åringen sätter fart…

— De behöver nog inte vara mer rädda för mig än någon annan i laget. Vi har många duktiga spelare som alla kan och vill kliva fram.

Vad måste ni se upp med hos VSK?

— De är ett spelande lag med många individuellt skickliga spelare, så det gäller för oss att vara påkopplade från start.

Hur stort skulle det vara för er att stå där efteråt med SM-guldet?

— Det skulle kännas helt otroligt. Vi har kämpat väldigt länge för det så det skulle kännas magiskt att få vinna guldet.

Mattias Bladh

* SVT sänder SM-finalen. Matchen startar 13.00