Villa vann toppmötet: ”Ett styrkebesked”

En helgjuten insats. Då segrade Villa borta mot toppkonkurrenten Edsbyn i ett högoktanigt möte.
─ En sjukt bra laginsats och kul när det blir lite hett därute, säger Villas mittfältare Jesper Eriksson efter 5–3-triumfen till Nya Lidköpings-Tidningen.

Vinsten innebär att Lidköpingslaget nu vunnit sex raka segrar mot Edsbyn och gick upp i serieledning.
Fredagskvällens match bjöd på heta känslor där två lag spände musklerna.

─ En sjukt bra laginsats och kul när det blir lite hett därute, säger Villas Jesper Eriksson till Nya Lidköpings-Tidningen.

Edsbyn tog ledningen men Villa kvitterade via Martin Karlsson där bollen satt stenhårt i nättaket.

Efter 1–1 i halvtid satte Jesper Eriksson 2–1 till Villa i 52:a minuten men Edsbyn kvitterade bara tre minuter senare.

Här kunde det gå åt vilket håll som helst när lagen bjöd upp till dans.
Men en vältajmad timeout sjutton minuter in i andra halvlek blev något av en taktiskt triumf för Villa.

Gästerna gjorde tre raka mål där det sistnämnda målet i minut 75 av Tim Persson blev matchavgörande.

─ Edsbyn vill ta bandyn framåt och det är ett väldigt roligt lag att möta. Så det klart att det var ett styrkebesked och en grymt skön seger, säger Jesper Eriksson.

Mattias Bladh

Edsbyn–Villa 3–5 (1–1)

1-0 Jonas Edling (13), 1-1 Martin Karlsson (24), 1-2 Jesper Eriksson (52), 2-2 Matteus Liw (55), 2-3 Martin Andreasson, hörna (67), 2-4 William Arvidsson (68), 2-5 Tim Persson (75), 3-5 Mattias Hammarström (86).