Villa vann World cup: ”Betyder sjukt mycket”

,
Villa, World cup, SAIK, Sandviken

Världens bästa klubblag. Ja, så kan Villa just nu kalla sig efter att ha vunnit World cup-finalen mot Sandviken.
— Alla är så värda detta, säger Villamittfältaren Tim Persson till Bandyfeber.

En titel i Svenska cupen 2016 — men Villas World cup-triumf slår förstås högre då det är den finaste titeln Lidköpingslaget tagit någonsin.

Och det var i slutändan en rättvis 4–1-seger mot SAIK i finalen på söndagen.
Lita på att det just nu jublas i Villa och Lidköping…

— Klart det betyder sjukt mycket! Att få vinna detta med Villa som man kämpat så många år i och med detta gänget vi har här nu är underbart. Alla är så värda detta, säger Villamittfältaren Tim Persson.

Matchen då?
En målsnål första halvlek där Villa gick till halvtidsledning med 1–0 efter att Johan Esplund slagit in en målvaktsretur i den 23:e minuten.

— Tycker vi gör första väldigt bra defensivt. Kändes stabilt, säger Persson.

Jo, Villa hade långa stunder en ramstark defensiv. SAIK bättre första kvarten men sedan tog Villa över mer och mer.

— Vi kände i halvlek att detta är vår match för vi hade massor med energi och kraft kvar i laget.

Fem minuter in i andra halvlek ökade Johan Löfstedt på till 2–0 efter ett riktigt kanonskott.
SAIK försökte komma igen, men såg aningen slitna ut.

I stället ordnade David Karlsson 3–0 i den 53:e minuten efter en lysande servering av Joakim Andersson.
Rasmus Forslund reducerade till 3–1 på slutet men på tilläggstid satte Joakim Andersson 4–1.

Och Villa är därmed världens bästa klubblag.
I alla fall ett år framöver.

— Det kommer säkert bli ett väldigt trevligt drag i bussen hem till Lidköping, säger Tim Persson.

Det tror vi också.

Mattias Bladh

Villa–Sandviken 4–1 (1–0)

Målen: 1–0 Johan Esplund (23), 2–0 Johan Löfstedt (35), 3–0 David Karlsson (53), 3–1 Rasmus Forslund (59), 4–1 Joakim Andersson (60+1).
Hörnor: 5–5 (3–2).
Utv, Villa: 2×6. SAIK: 2×6.
Publik: 1 852.