Villamålvakten otröstlig efter finalförlusten: ”Idag är ingen bra dag”

,
villa lidköping, villa edsbyn sm-final, jesper thimfors, villa lidköping bandy

Villamålvakten Jesper Thimfors har haft bättre söndagar. Finalförlusten mot Edsbyn är svårsmält.
— Idag är ingen bra dag, säger 33-åringen till Bandyfeber.

Som målvakt är det lätt att bli synad, om än inte alltid ger det en rättvisande bild.

Villamålvakten Jesper Thimfors har efter finalförlusten fått en del kritik för sina ingripanden vid baklängesmålen i första halvleken.

Dagen efter SM-finalen, som Villa förlorade med 4–5, är det en hel del tankar som surrar i huvudet på Thimfors.

— Katastrof att vi ens spelade, vi är inte tillräckligt heta i första. Inte katastrof alls men vi fick inte till det så bra och de fick lite för enkelt komma till chanser och dåligt ingripande av mig på första, säger han.

KakserviceANNONS

”Att vi ens spelade” har med iskvaliteten att göra. Den ena sidan var snudd på ospelbar i första halvlek, vilket båda lagen led stort av.

Sm-final Edsbyn Villa, villa Lidköping, villa Edsbyn sm-final, Jesper Thimfors

Edsbyn bemästrade det svårspelade underlaget bäst. Och Per Hellmyrs ledningsmål efter tio minuter såg, mycket riktigt, inte otagbart ut.

— Det syns ju mer när jag gör ett dåligt ingripande, så kommer det alltid vara och det får man leva med, säger Thimfors.

Två minuter senare ökade Edsbyn på ledningen och den starten var inte vad Villa behövde mot ett smart spelande Edsbyn där lagets målvakt, Henrik Karlström, klev fram ordentligt i andra halvlek.

Mitt i all bedrövelse, hur blickar man framåt ?

— Det gör man inte än, det får vänta nån vecka eller två.

Till sist; är det en godkänd säsong av Villa?

— Nja, vi vill ju vinna. Men det är små marginaler när det är en final och utomhus.