VSK förlorade på födelsedagen: ”Får fira en annan dag”

,
vsk bandy, bandy, vsk saik bandy, västerås bandy, bandyfeber, elitserien bandy, bandy elitserien

Västerås Sportklubb firade 117 år som klubb på fredagen. Men Sandviken förstörde lite av kalaset när VSK förlorade med tunga 1–6.
— De var mycket aggressivare och jobbade hårdare över hela banan än vad vi gjorde, säger VSK-mittfältaren Niklas Gifting till Bandyfeber.

Det hade förstås varit pricken över i:et om VSK, som har existerat som klubb i 117 år nu, hade fått avsluta fredagen med vinst hemma mot SAIK på denna högtidsdag.

Men så blev det inte. VSK var för dagen inte i slag för att rubba SAIK.

— Nej, men det är som du säger. Idag (läs: fredag) var vi inte nära att slå dem. De var mycket aggressivare och jobbade hårdare över hela banan än vad vi gjorde, säger Niklas Gifting.

SAIK spelförande

SAIK hade ett markant övertag hela matchen när det gällde bollhållningen och var ofta vassa när de gick till attack.
Gästerna fick också matchen precis dit de ville och hade ledningen med 2–0 efter knappa tjugo minuters spel.

Det kunde kanske blivit en annan händelseutveckling om Joel Engström inte hade bommat den straff VSK ordnade i inledningen på matchen.

— Ja, men det tror jag absolut det hade blivit. Jag tycker vi startade matchen bra men sen när vi brände straffen och de fick sätta både 0–1 och sen 0–2, då blir det en ganska stor uppförsbacke när man man möter Sandviken, säger Gifting.

Tog timeout

Tränare Micke Carlsson tog timeout med kvarten kvar av första halvlek.
Inte ologiskt med tanke på att SAIK dominerade matchbilden.

Vad sa han?

— Det han sa i vår timeout var att vi måste börja gå tillbaka till våra grunder. Sen att vi måste tro att vi kunde vända den här matchen.

VSK gjorde ett tappert försök och visst kunde ett par fler bollar ha trillat in framåt än enbart Jesper Jonssons 1–3-reducering i den 58:e minuten.

Men totalt sett skapades inte tillräckligt med chanser och SAIK kunde till slut vinna med tennisiffror.

Klent hörnskytte

Offensiva hörnorna? Ja, något som fortsätter vara ett problem för tillfället i VSK. 156 hörnor har det blivit så här långt och bara åtta har gått i mål (5 procent).

— Vi har inte satt så många hörnor vi har velat den här säsongen. Sen vad det kan bero på att vi inte sätter dem, vet jag inte riktigt varför, säger Gifting.

Födelsedagsbarnet VSK med respektingivande 117 år på nacken fick därmed inte riktigt ett fulländat kalas denna dag.

Blev det lite firande ändå?

— Ja, men precis vår födelsedag och såklart hade vi velat fira den med en vinst. Det blev inte så mycket till firande efter matchen eftersom alla var besvikna och arga. Vi får fira den en annan dag helt enkelt.

Mattias Bladh

Västerås—Sandviken 1—6 (0–3)

Målen: 0–1 (13) Joakim Bergman, straff, 0–2 (19) Albin Airisniemi (Daniel Berlin), 0–3 (43) Oscar Stadin (Daniel Berlin), 1–3 (58) Jesper Jonsson (Kasper Sandgren), 1–4 (63) Daniel Berlin (Dennis Henriksen), 1–5 (85) Lucas Widman (Hannes Edlund), 1–6 (90) Oscar Stadin (Hannes Edlund).
Hörnor: 8–6.
Utv, VSK: 3×10. SAIK: 1×10.
Domare: Ulrik Bergman.