VSK klart för semifinal: ”Ett delmål avklarat”

,
VSK, Västerås, semifinal, kvartsfinalmötet, fjärde kvartsfinalmatchen, kvartsfinal, Vänersborg, VSK klart för semifinal

VSK kan börja ladda för semifinal. Detta efter vinst i fjärde kvartsfinalen borta mot Vänersborg med 6–2. Känslorna var förstås på topp i grönvitt på torsdagskvällen.
— Riktigt bra. Ett delmål avklarat, säger VSK-anfallaren Simon Jansson till Bandyfeber.

VSK fick en pangstart och tog ledningen tidigt via Magnus Joneby som snappade upp bollen efter en misslyckad rensning på en hörna. Skottet satt stenhårt bakom en chanslös Kimmo Kyllönen.

— Ja, det var otroligt skönt att se 1–0 gå in. Vi har ju annars legat under från början i matcherna, säger Simon Jansson.

Åtta minuter senare kom även 2–0 efter en omställning där Joel Engström dundrade in bollen.

— Fint mål där vi ställde om från Kjellsson (Henrik) i målet till Simon (Folkesson) som hittade Joel fint, berömmer Jansson.

En ledning som stod sig till halvtid. Helt rättvist, efter målen spelade VSK smart och IFK kom aldrig till de där riktigt vassa lägena.

— Ja, de skapade egentligen ingenting. Tycker väl de inte skapade så mycket mer än hörnor och några lyft i någon match…  Idag (läs: torsdag) hade vi verkligen en bra defensiv. De kändes lite trötta också. Känns att vi var bättre och har pumpat på dem i fyra matcher.

VSK fick en smakstart även i andra halvlek. Klockan hade tickat upp på 48 minuter när Martin Landström svarade för en läcker soloprestation och fri med Kimmo Kyllönen var VSK-anfallaren säkerheten själv.

Gästerna hade ett bättre försvarsspel än senast i Arena Vänersborg. IFK som tidigare varit så lyckosamt på hörnor gick bet på de möjligheterna i rond fyra när gästerna offrade liv och lem på de defensiva hörnorna.

— De satte väl sina hörnor i match två för hela serien. Nej, men de är ju riktigt bra på hörnor så vi klurade lite på hur vi skulle rusa idag och våra rusare med Rasmus (Sjöström) och Magnus (Joneby) i spetsen tog många skott på sig. De gjorde det otroligt bra, säger Jansson.

VSK skulle också komma att göra även 4–0 genom Mikael Olsson, som nyttjade Adam Herou-Löfs bolltapp och i friläge var han stensäker.

IFK reducerade snabbt till 1–4 men 5–1-repliken kom blixtsnabbt när Martin Landström gjorde sitt andra mål i matchen.
Där var saken klar.

— Jag håller med. Jag blev lite orolig när de gjorde 4–1 direkt efter timeouten men det la sig nästan direkt efter Landströms mål, säger Jansson.

Ja, VSK hade full kontroll på händelserna och 6–2 i slutändan innebär semifinal för grönvitt.
Där väntar antingen SAIK eller Hammarby, som på lördag gör upp i en helt avgörande femte match.

Vilket lag ser du helst som motståndare?

— Spelar ingen roll alls. Det är två jämna lag som man har sett i deras matchserie. Kommer bli bra med folk mot båda lagen också.

Mattias Bladh

–Kvartsfinal 4:5–

Vänersborg–Västerås 2–6 (0–2)

Målen: 0–1 (03) Magnus Joneby, 0–2 (12) Joel Engström), 0–3 (48) Martin Landström, 0–4 Mikael Olsson (61), 1–4 (63) Emil Viklund, 1–5 (64) Martin Landström, 1–6 (74) Ted Bergström, 2–6 (90) Robin Lundqvist.