VSK kvitterade mot AIK — avgjorde i förlängningen: ”Fantastiskt”

,
VSK bandy, Västerås bandy, VSK AIK bandy

Det gick till en nervfylld förlängning. Och med drygt en minut kvar innan en stundande straffläggning frälste lagkaptenen Magnus Joneby VSK — ett mål som AIK ansåg regelvidrigt.
— Jag vet inte vad de klagar på. Jag jublade bara, säger VSK-mittfältaren Tobias Holmberg i Sportbladet Play.

Det blev jämnt hela vägen när VSK skulle försöka kvittera i kvartsfinalen hemma mot AIK efter onsdagens förlust.
Första halvlek slutade 4–4 men sista 45 förblev mållöst.

Innebar en oviss sudden death om 2×10 minuter. En förlängning som inte såg ut att kunna skilja lagen åt.
Men i matchminut 109 klev lagkaptenen Magnus Joneby fram och stötte in segermålet efter fint förarbete av Jesper Jonsson.

— Fantastiskt skönt. Det var otroligt skönt och jag tycker det är rättvist, säger Tobias Holmberg i Sportbladet Play.

Flertalet AIK-spelare visade direkt missnöje med målet och huvuddomare Daniel Labe hamnade i centrum i efterdyningarna.

Tobias Holmberg visste efteråt inte varför vissa AIK-spelare ville se målet bortdömt.

— Jag har faktiskt ingen aning. Jag vet inte vad de klagar på. Jag jublade bara.

Därmed står det 1–1 i matcher. Nästa möte spelas på söndagen i Gubbängens bandyhall.

Västerås–AIK 5–4 (4–4 efter ordinarie tid)

Målen: 0–1 (4) Alan Dzhusoev, 1–1 (5) Robin Andersson (Tobias Holmberg), 1–2 (14) Alexandr Kim, 1–3 (33) Erik Pettersson, 2–3 (35) Robin Andersson (Jesper Jonsson), 3–3 (43) Joel Engström (Tobias Holmberg), 4–3 (44) Joel Engström, 4–4 (45+2) Daniel Andersson.
Hörnor: 11–10.
Utv, VSK: 1×10. AIK: 3×10.
Domare: Daniel Labe.

Så gick det i övriga kvartsfinaler (herrar) 2:5

Sirius–Villa 4–9 (1–5)

Mål, Sirius: Kalle Mårtensson, Ted Haraldsson, Teemu Määttä, David Thorén.
Villa: Christoffer Edlund 3, Johan Löfstedt 3, Martin Andreasson, Joel Broberg, Alexander Härndahl.
Villa leder med 2–0 i matcher.