VSK och Villa kryssade i seriefinalen: ”Var nog rättvist”

, ,
Villa, VSK, Västerås, Simon Jansson, Joakim Andersson, Johan Sixtensson

Det blev delad pott när VSK och Villa spelade oavgjort i seriefinalen.
5—5 slutade mötet och bjöd på en minst sagt svängig och underhållande tillställning.
— Ett väldigt bra lag vi mötte men tycker vi gick ner oss i andra, säger VSK-anfallaren Simon Jansson till Bandyfeber.

På förhand skulle det förmodligen bli jämnt.
Precis så blev det också när den tidiga seriefinalen tillika toppmötet slutade med ett oavgjort resultat i en underhållande fajt på måndagskvällen i ABB arena.
Rättvist?

— Jo, vi hade väl lite mer i första och de lite mer i andra, säger VSK-anfallaren Simon Jansson.

Ja, VSK var bättre första 45 även om Villa inledde piggt. Tog rättvist ledningen genom Ted Bergström och Mikael Olsson ökade på till 2—0 efter tjugo minuters spel med ett vasst skott.
I minut 36 kom också 3—0 via en väl placerad hörna av Tobias Holmberg.
Och fler målchanser fanns för grönvitt i första halvlek.

— Vi kanske kunde till och med gjort 4—0 och gjort uppförsbacken ännu större för dem. Men de fick göra två relativt enkla mål till 3—2 innan paus. Vi hade ändå en bra period till 3—0, säger Jansson.

Jo, för Villa hann med att sätta två reduceringsmål innan halvtidsvilan.
Det andra målet kom inte långt från slutet av första och möjligen lite psykologiskt jobbigt…

— Ja, lite men vi kände ändå att vi hade gjort en okej halvlek och 3—2 i paus hade vi varit nöjda med innan matchen. Det är liksom inget dåligt lag vi mötte.

Men Robin Andersson gav hemmalaget lite andrum när han snyggt ordnade 4—2 efter en omställning fyra minuter in i andra halvlek.
Villa hade emellertid inte gett upp utan med tre raka bortamål — anfört av en lysande Johan Löfstedt — var VSK plötsligt i ett 4—5-underläge med elva minuter kvar av ordinarie matchtid.

— Självklart gör de bra saker. Det är som sagt ett väldigt bra lag. Men jag tycker vi gick ner oss i andra och valde ofta fel lägen. Tycker inte vi är dåliga i andra men vi var inte tillräckligt bra heller. Vi kan betydligt bättre, säger Jansson.

Varför gick ni ner er i andra tror du?

— Oj, svår fråga. Lite otajmat spel. Vi vill mycket men blir lite fel på vägen.

Men Villas sköra ledning var just skör och Magnus Joneby volleysköt in 5—5 relativt omgående och fler mål blev det inte.

I Villalägret var det, med tanke på underläget i första halvlek, relativt belåtet efteråt.
Tränare Johan Sixtensson skriver under på det.

— Jo, men det tycker jag. Sett till 90 minuter var det nog rättvist. Ligger man under med 3—0 och 4—2 borta mot VSK så är det klart en styrka att ändå ta en poäng även om jag stör mig på att vi släppte in 5—5 så snabbt, säger han och fortsätter:

— Hade vi hållit den ledningen lite längre tror jag vi hade vunnit. Men som sagt; en poäng är bra med tanke helheten.

Villaanfallaren Joakim Andersson:

— Ja, med tanke på 3—0-underläget är vi helt klart nöjda, säger han.

I och med det oavgjorda resultatet är Villa kvar i serieledning och alltjämt obesegrat samt på samma poängskörd (13) som Västerås. Grönvitt har dock en match mer spelad än Lidköpingslaget.

Mattias Bladh

Västerås–Villa 5–5 (3–2)

Målen: 1–0 (16) Ted Bergström, 2–0 (20) Mikael Olsson, 3–0 (36) Tobias Holmberg, hörna, 3–1 (38) Joakim Andersson, 3–2 (45+1)David Karlsson, hörna, 4–2 (49) Robin Andersson, 4–3 (59) Joel Broberg, 4–4 (70) Johan Löfstedt, 4–5 (79) David Karlsson, hörna, 5–5 (79) Magnus Joneby.
Hörnor: 13–13.
Utv, Västerås: 1×10. Villa: –
Domare: Jacob Liljegren.
Publik: 2 217.