VSK vägrar förlora — Landström fortsätter leverera: ”Känns bra”

,
vsk bandy, Västerås bandy, vsk, vsk örebro bandy

Västerås går som tåget i elitserien. Detsamma kan sägas om lagets storstjärna och poängkung Martin Landström. VSK-anfallaren svarade för tre nya poäng i 10–2-krossen hemma mot Örebro.
— Jag utvecklas varje år och tycker att jag utvecklats under säsongens gång också, säger Landström till Bandyfeber.

Vinsten mot Örebro innebär att VSK, frånsett poängtappet borta mot AIK i tisdags förra veckan (3–3), fortsätter gå ”rent” i seriespelet.

För att hitta senaste VSK-förlusten får vi gå tillbaka till före julafton, den 20 december (2–7 hemma mot AIK), vilket säger ganska mycket om hur bra grönvitt har spelat ett bra tag nu.

KakserviceANNONS

Det är kanske inte helt fel att lira bandy i ett vägvinnande VSK för tillfället.

— Just nu är det roligt. Skönt när vi vinner matcher såklart, säger stjärnan Martin Landström.

Som är ett kapitel för sig. Landström återvände inför säsongen till VSK efter en sejour i Ryssland och har genomgående varit lysande i vinter.

I måndagskvällens fajt mot Örebro gjorde han 2–1 i första och 6–2 i andra halvlek samt spelade fram till Robin Anderssons 3–2-mål i den 43:e minuten.

Martin Landström bandy, Martin Landström VSK, Martin Landström västerås, vsk bandy

Landström var själv nöjd med hans eget spel efter mötet i ABB Arena.

— Jo, men absolut. Framförallt roligt att få vara med och spela igen och en skön seger för oss, två viktiga poäng, säger han.

Ja, som bekant har Martin Landström varit i karantän då sambon varit sjuk och därmed missat tre matcher.

Öst in poäng

Då står han ändå på 35 poäng (25 assist, tio mål) på sina sjutton spelade matcher denna säsong och parkerar på en nionde plats i elitseriens poängliga.

Inte illa.

— Det känns bra. Jag utvecklas varje år och tycker att jag utvecklats under säsongens gång också, säger Landström.

Storsegern mot Örebro var inget att snacka om i slutändan.
Men första halvlek var länge jämn innan Robin Andersson och Tobias Holmberg gjorde 3–2 respektive 4–2 i slutet av halvleken.

Stark ÖSK-halvlek

— Örebro gjorde en stark första halvlek så det var skönt att få in två snabba där innan paus. I paus pratade vi mest om våra grunder och att komma mer rätt i vårt spel, säger Landström.

I andra så var det två lag på isen men ett lag som rann ifrån; VSK.

Daniel Johansson satte 5–2 på volley efter att Pontus Vilén skickat in bollen i straffområdet från höger där ÖSK-försvaret inte lyckades rensa bort bollen i första läget.

Martin Landström gjorde, som sagt, 6–2 när han dundrade in bollen i bortre. 7–2 mindre än fem minuter senare när Joel Engström fick på en kalasträff precis utanför straffområdet.

Där var saken klar.

Eller?

— Ja, kanske. Det kändes kanske inte riktigt som att Örebro skapade lägen att göra fem mål på oss, så där kändes nog matchen klar, säger VSK:s nummer 39.

Westman fastställde slutresultatet

Melker Westman blev siste målskytt för VSK när han prickade in 10–2 i matchminut 88.

Många bra i VSK denna kväll. För att nämna ytterligare en: Pontus Vilén, som låg bakom mycket (ett mål, tre assist)

Det är tätt mellan matchandet. För VSK är det match på onsdag igen när Vetlanda gästar ABB Arena.

Mycket talar förstås på förhand mot två nya poäng för fjärdeplacerade VSK, som skuggar trean AIK rejält (fyra poäng bakom och en match mindre spelad) med åtta matcher kvar att spela av grundserien.

VSK jagar tredjeplatsen

Lita på att VSK kommer försöker klättra förbi Stockholmslaget inför de avslutande matcherna…

— Ja, kanske! Vi försöker vara i nuet och ta en match i taget, men att komma trea hade såklart varit bra för oss, säger Martin Landström.

Mattias Bladh

Västerås–Örebro 10–2 (4–2)

Målen: 0–1 (2) Vilgot Sjölander, 1–1 (7) Pontus Vilén, hörna, 2–1 (10) Martin Landström (Pontus Vilén), 2–2 (33) Filip Bergman, 3–2 (43) Robin Andersson (Martin Landström), 4–2 (45) Tobias Holmberg (Pontus Vilén), 5–2 (50) Daniel Johansson, 6–2 (61) Martin Landström, 7–2 (65) Joel Engström, 8–2 (77) Joel Engström, 9–2 (81) Daniel Johansson (Pontus Vilén), 10–2 (88) Melker Westman.