VSK vann utan att glänsa

,
VSK bandy, Västerås SK, VSK, Västerås bandy

Västerås tog andra raka vinsten på kort tid när Frillesås besegrades med 7–5.
Även om spelet inte nådde några högre höjder.
— En seger är en seger och det är två poäng vi spelar om och det fick vi, säger VSK-målvakten Henrik Kjellsson till Bandyfeber.

VSK drabbades av Covid-19 i truppen förra veckan vilket ledde till en nedstängning av hela verksamheten och matcherna mot Vänersborg och AIK blev uppskjutna.
Först två dagar innan lördagens bortamöte med Motala (seger med 2–1) var truppen igång igen och tränade tillsammans.

På tisdagskvällen var det match på nytt när Frillesås gästade ABB arena och förlorade.
Inget bländande spel av VSK, men det är nog för mycket att begära i det här läget.

— En seger är en seger och det är två poäng vi spelar om och det fick vi. Spelmässigt kanske inte hundra procent, men vi ska inte glömma att vi kommer från ett uppehåll förra veckan och att vi idag saknar flera spelare som annars är ordinarie. Så vi tar dessa två poäng alla dagar i veckan, säger VSK-målvakten Henrik Kjellsson.

Kjellsson menar att laget har agerat väl under dessa speciella omständigheter med inställda träningar.

— Det är klart att det inte är optimalt att få träningen uppskjuten men jag tycker ändå att vi hanterar rådande situation på ett bra sätt.

Visst, och segern mot Frillesås var i slutändan rättvis.
VSK hade en klar ledning med 5–2 efter första 45.

— Första halvlek tycker jag vi gjorde det helt okej. Känns lugnt när vi rinner ifrån lite till 5–1. Enda minuset är väl att andra målet fick de lite för enkelt, säger Kjellsson.

En isare från nästan halva plan där VSK:s mittförsvar nog borde kunnat få undan bollen innan Jesper Henriksson lade beslag på den.

Robin Andersson var het för dagen och satte 6–2 i 54:e minuten och även 7–3 efter en delikat flipp av Tobias Holmberg. Hans tredje balja i matchen.
Där var det i praktiken avgjort då VSK-segern aldrig var i riktig fara.

— Nä, det kändes ganska lugnt ändå när vi fick några måls ledning. Sen är vi väl inte helt nöjda med att vi gav dem lite för mycket gratisenergi i form av lite enkla mål och några bolltapp, säger Kjellsson.

— Men de gör ju också bra saker såklart som man inte ska glömma bort. De kör ju när de får läge och är väldigt frejdiga offensivt.

Och Henrik Kjellsson själv fick alltså kapitulera fem gånger om mot Frillesås.
Han kan knappast lastas för något av de målen utan har hittills varit stabil i de matcher VSK spelat denna säsong.

— Det har varit lite upp och ner. Vi har väl som lag släppt in lite för många mål för att jag ska kunna kolla på statistiken och vara helt nöjd och vi har lite saker defensivt att jobba på. Men jag kan väl ge mig godkänt än så länge men inte mer — det kommer.

Mattias Bladh

Västerås–Frillesås 7–5 (5–2)

Målen: 0–1 (14) Adrian Emretsson (Jesper Norrman), 1–1 (17) Joel Engström (Robin Andersson), 2–1 (31) Joel Engström, 3–1 (32) Jesper Jonsson, 4–1 (40) Daniel Johansson, 5–1 (Robin Andersson) Daniel Johansson, 5–2 (44) Jesper Henriksson (Jesper Norrman), 6–2 (54) Robin Andersson (Jesper Jonsson), 6–3 (56) Jesper Henriksson (Mattias Johansson), 7–3 (67) Robin Andersson (Tobias Holmberg), 7–4 (77) Jesper Henriksson (Fredrik Johansson), 7–5 (90+2) Fredrik Johansson (Mattias Johansson), hörna.
Hörnor: 9–5.
Utv, VSK: 2×10. FBK: 1×10.
Domare: Andreas Svensson.

Övriga resultat på tisdagskvällen (bandyallsvenskan)

Gripen–Laik 6–2
Kungälv–Boltic 1–5
Nässjö–Åby/Tjureda 5–2
Västanfors–UNIK 2–7
Örebro–Jönköping 12–1