Westh: ”En av våra bästa matcher för säsongen”

,
Oskar Westh, Bollnäs, SAIK, Westh, Bollnäs triumf mot Sandviken, Sandviken

Nio poäng på de fem senaste matcherna i elitserien. Det är Bollnäs uppe på nu efter en stark hemmaseger mot Sandviken på fredagskvällen.
— Tycker vi gör en av våra bästa matcher för säsongen, säger Bollnäslöftet Oskar Westh till Bandyfeber efter 6–2-triumfen.

Det går inte säga annat än att Bollnäs har en stigande formkurva. Vinsten på Sävstaås var i slutändan fullständigt rättvis — speciellt efter lysande sista 45 minuter.

— Känns otroligt skönt. Tycker vi gör en av våra bästa matcher för säsongen. Så otroligt skönt och viktigt med två pinnar, säger stora framtidslöftet Oskar Westh, som också blev målskytt i drabbningen.

En jämn tillställning i första halvlek där Bollnäs fick psykologiskt viktiga 2–1 via Christoffers Fagerströms vackra pärla i krysset innan halvtidsvilan.

— Klart det var viktigt att gå in i paus med en ledning, men samtidigt så gjorde SAIK 2–2 nästan direkt i andra. Men vi fortsätter pumpa på och fick utdelning och kunde gå ifrån, säger Westh.

Ja, gästernas kvitteringsmål kom fem minuter in i andra akten.
Hemmalaget besvärade sig inte över det.
Två minuter senare satte Daniel Mossberg 3–2 på tennis (!) efter vackert förarbete av Per Hellmyrs.

— Mentalt viktigt mål för oss.

Visst, det gav en rejäl boost för Bollnäs som med knappa halvtimmen kvar hade gått upp till en 5–2-ledning vilket i princip ”dödade” tillställningen.

— Vi gör några snabba och viktiga mål där. Vi kände oss jäkligt stabila matchen igenom och det har vi väntat på ett tag, säger Westh.

Som avslutade målskyttet med att sätta 6–2 i den 73:e minuten där han blev friställd och inte gjorde något misstag i duellen mot Joel Othén.

— Jag såg att ”Mossan” (Daniel Mossberg) tittade på mig innan bollen damp ner till honom, så det var bara att åka bakom så kunde han styra den till mig. Jättesnyggt gjort av ”Mossan”.

Skön känsla?

— Såklart en jätteskön känsla.

Ett mål som för övrigt iscensattes efter en magnifik långboll dessförinnan av Per Hellmyrs. I storslag för dagen på högerhalven…

Bollnäs är i och med segern på den åtråvärda fjärdeplatsen men Vetlanda, Västerås och Broberg skuggar tätt där bakom. Sandviken och Villa på andra- och tredjeplatsen blir sannolikt svårt att rå på.

— Vi ska kriga in i det sista för att vara topp fyra när grundserien är slut, säger Oskar Westh.

Mattias Bladh

Bollnäs–Sandviken 6–2 (2–1)

Målen: 1–0 (12) Christian Mickelsson, straff, 1–1 (30) Dennis Henriksen, 2–1 (44) Christoffer Fagerström, 2–2 (50) Linus Forslund, 3–2 (52) Daniel Mossberg, 4–2 (59) Christian Mickelsson, 5–2 (63) Andreas Westh, hörna, 6–2 (73) Oskar Westh.
Hörnor: 8–5.
Utv, Bollnäs: 2×10, SAIK: 3×10
Domare: Evgeny Lebedev
Publik: 1 760.