Wiik klar för fortsättning i Bollnäs: ”Inspirerande”

,
Jens Wiik, Bollnäs bandy

Jens Wiik lirar bandy i Bollnäs även kommande säsong. Det meddelade hälsingeklubben under tisdagen.
— Den sista pusselbiten föll på plats igår (läs: måndag), säger Wiik till Bollnäs hemsida.

Det har tagit sin tid men nu står det klart: spelskicklige försvararen Jens Wiik stannar i moderklubben Bollnäs även över kommande säsong.
Något som bekräftades officiellt under tisdagen.

— Det har varit en väldigt konstig tid. Allting har ju stannat upp i och med det här med Corona och vi har gått i våra tankar om att flytta hem till Bollnäs under en väldigt lång tid. Jag har haft en diskussion med Bollnäs väldigt länge och vi har varit muntligt överens ett bra tag men den sista pusselbiten föll på plats igår och det var det som gjorde att allt kunde bli klart idag. Vi skrev kontrakt vid klockan 11 idag, säger Jens Wiik till klubbens hemsida.

Jens Wiik har i drygt två år varit bosatt i Gävle med familjen och har således pendlat till Bollnäs. Nu är det praktiska löst för en permanent flytt hemåt och Wiik ser fram emot vinterns elitserie.

— Det jag tycker känns kul och inspirerande är bollnäskärnan. Den är ju fortfarande kvar. Sedan kommer det att komma upp några riktigt duktiga ungdomar som kommer få chansen att visa sig samtidigt som vi har bra spelare redan i truppen redan som kommer få chansen att visa vad de går för också. De visar på träningarna att de har en väldigt hög kvalitet och jag ser väldigt mycket fram emot den här nystarten. Jag tror det kommer bli jättebra, säger han.

Mattias Bladh