Wikman klar för Tellus: ”En välskött förening”

,
Marcus Wikman Tellus bandy, Marcus Wikman tellus

Marcus Wikman, närmast från Broberg, är klar för spel med Tellus i vinter.
— Med Marcus Wikman får vi in den spelare vi sökt, säger sportchefen Patrik Järmens i ett pressmeddelande.

31-årige Marcus Wikman lirar med Tellus kommande säsong. På måndagen meddelade Stockholmsklubben att den Bollnäsfostrade mittfältaren skrivit på för tre år (2+1).

— Det känns väldigt bra att representera Tellus för att det intryck jag fått är att det är en välskött förening med bra personer i ledningen och som gör det fantastiskt bra med det medel dom har, Tellus har jobbat fram en bra helhetslösning för mig och min familj som gör det möjligt att satsa vidare 100% med bandyn men också på det civila arbetet. Jag har även fått intryck av att Tellus har en bra grupp och det ska bli kul att börja jobba och vara en del av den gruppen, säger Marcus Wikman i ett pressmeddelande.

Wikman kommer närmast från Broberg där det blev blott en säsong. I Söderhamnsklubben svarade han för fem mål och tolv assist.
Nu fortsätter karriären i Tellus, som åter tog steget upp i elitserien i vintras.

— Med Marcus Wikman får vi in den spelare vi sökt. Vi har haft dialog under en ganska lång tid jag och Marcus. Vi vet vad vi får av honom. Han är en bra kille i omklädningsrummet och bidrar där med sitt lugn och professionalism, säger Tellus sportchef Patrik Järmens.

— På planen kommer det in en bra elitseriespelare som är väldigt trygg med bollen, värderar vad som är bäst för laget i olika situationer och har ett passningsspel som sin styrka vilket vi behövt få in i laget.

Mattias Bladh