Edsbyn krossade Bollnäs i annandagsderbyt: ”Grymt skönt”

, ,

Seger på självaste annandagen – och mot derbyrivalen Bollnäs. Edsbyn hade en skön tisdag i Svenska Fönster arena.
– Grymt skönt, säger Edsbyns Oscar Wikblad till Bandyfeber efter 9–1 (4–1)-triumfen.

Hela 4 350 åskådare (!) hade slutit upp för att se antagonisterna Edsbyn och Bollnäs göra upp på bandyns stora dag.
Och de fick se Edsbyn nästan göra tvåsiffrigt på ”grannen” från Bollnäs.
Kan vi då säga att Edsbyn för närvarande är bäst i Hälsingland?

– Ja, kanske var det idag. Så det var skönt, säger Edsbyn-anfallaren Oscar Wikblad.

Oscar Wikblad var het. I trettonde minuten satte han själv 2–0 i en första halvlek som dominerades av Edsbyn.

– Fick bollen och sköt ett lågt skott. Skönt att den gick in, säger Wikblad.

Med fem minuter kvar av halvleken agerade Oscar Wikblad servitör till Stefan Larssons 4–0-mål.
Vackert värre.

– Jodå, fick en bra passning av ”Hasse” (Hans Andersson). Kom runt på kanten och såg att Stefan var fri i mitten, så jag la den till honom och han styrde in den.

En ledning som man aldrig släppte taget om.
I andra halvlek rullade målen in i en strid ström.
Hela 9–1 när domare Ulrik Bergman satte pipan i munnen och blåste av matchen. Ur Edsbyns synvinkel en formidabel insats.

– Svårt att säga. Det var väl ganska rättvist tycker jag. Vi var väl det drivande laget genom hela matchen så skönt att bollarna rullade in, säger Oscar Wikblad.

För en seger mot Bollnäs på denna högtidsdag för bandyn, ja det var inte helt fel för Edsbyn.

– Grymt skönt. Speciellt på annandagen, säger Wikblad.

Mattias Bladh

Edsbyn–Bollnäs 9–1 (4–1)

Målen:  1–0 (4, hörna) Mattias Hammarström (Daniel Burvall Jonsson), 2–0 (13) Oscar Wikblad, 3–0 (38, hörna) Mattias Hammarström (Matteus Liw), 4–0 (40) Stefan Larsson (Oscar Wikblad), 4–1 (44) Marcus Ståhl (Patrik Nilsson), 5–1 (61, hörna) Daniel Burvall Jonsson, 6–1 (67) Jonas Edling (Hans Andersson), 7–1 (77) Daniel Liw, 8–1 (85) Mattias Hammarström (Oscar Wikblad), 9–1 (89) Stefan Larsson (Hans Andersson).
Hörnor: 10-3 (6–1)
Utvisningar: Edsbyn – x 10, Bollnäs 1 x 10.
Domare: Ulrik Bergman.
Publik: 4 350.