IFK nollade SAIK: ”Var nog första gången”

,
IFK Motala kollade SAIK

En seger det kommer snackas ett bra tag om i Motala. Ja, för vad sägs om 3–0 (!) till IFK när Sandviken kom på besök?
─ Vi kommer njuta av segern ikväll, men sen ställer vi in oss på nästa utmaning, säger IFK-liberon Olle Nordlund till Bandyfeber.

När slutsignalen gick på K-Bygg arena i Motala på lördagen var det med all rätta extra jubel i hemmagänget.
För när nollade IFK Motala SAIK, som varit en maktfaktor i svensk bandy i över två decennier?

─ Jag tror inte IFK har nollat Sandviken tidigare, så det här var nog första gången, säger liberon Olle Nordlund.

Vi låter det vara osagt men det kan mycket väl stämma.
En tung seger, som kommer ge eko i bandy-Sverige även om SAIK har genomfört ett ekonomiskt stålbad och inte är lika slagkraftigt denna säsong.

Men inget förtar IFK för en enormt bra insats över 90 minuter inför 721 åskådare.
Man kan lugnt säga att Olle Nordlund har haft sämre känslor efter en bandymatch tidigare, den saken är klar…

─ Känslan är ju självklart bra efter en seger, säger han.

Första halvlek slutade faktiskt mållös även om det inte saknades chanser att spräcka nollan för hemmalaget.

─ Tycker vi gjorde en bra första halvlek, vi försökte spela vårt spel så gott det gick. Vi skapade några lägen men fick inte in bollen, säger Nordlund.

Motalas ledningsmål kom med en man mer på isen sex minuter in i andra halvlek. En hörna som Philip Florén pangade in bakom Joel Othén.
Rättvist?

─ Frågar du mig så, absolut.

SAIK kom in i det mer därefter och tilldömdes också en straff med drygt 20 minuter kvar att spela.
Men då klev Jussi Aaltonen fram och räddade straffen.

Bevisligen en ”boost” för IFK. I minut 74 assisterade Elias Gillgren Jonas Enander till 2–0 och mindre än tio minuter senare var det dags för ett nytt hörnmål när Fredrik Lönn hittade nätmaskorna.

─ När Jussi räddade straffen så fick alla i laget en nytändning. Vi krigade in bollarna och gjorde det svårt för Sandviken att hitta ytor i vår defensiv.

3–0 blev en för brant uppförsbacke för gästerna och IFK kunde hålla undan för en minnesvärd vinst. Och två sköna poäng efter premiärförlusten (2-3 borta mot Vetlanda).

Lita på att denna triumf kan ge Motala en extra portion energi framöver.

─ Absolut. En seger ger otroligt mycket energi i gruppen. Så vi kommer njuta av segern ikväll (läs: lördag), men sen ställer vi in oss på nästa utmaning, säger Olle Nordlund.

Det blir borta mot nykomlingen Åby/Tjureda på onsdag.

Mattias Bladh

IFK Motala–Sandviken 3–0 (0–0)

Målen: 1-0 (51) Philip Florén, hörna, 2-0 (74) Jonas Enander (Elias Gillgren), 3-0 (82) Fredrik Lönn, hörna.
Hörnor: 10-6.
Utv, IFK: 2×10. SAIK: 2×10.
Domare: Adam Jokinen.