Öhrlund efter förlusten mot Villa: ”Tar med oss andra halvlek”

,
IFK Vänersborg

IFK Vänersborg föll i träningsmatchen borta mot Villa med 3—5 (0—5). Men en rejäl uppryckning i andra halvlek gav ändå ljuspunkter efter onsdagens drabbning.
— I andra gör vi det mycket bättre, säger IFK-mittfältaren Robin Öhrlund till Bandyfeber.

Resultatet i en försäsongsmatch är inte hela världen och IFK Vänersborg kommer förstås inte ligga sömnlöst efter nederlaget mot Villa.
Men 0–5 i baken efter första halvlek var samtidigt inte roligt att ta med sig in i omklädningsrummet.

— Första 20 är bra från vår sida, sen tar Villa över och gör sina mål. Men sen i andra gjorde vi det mycket bättre, säger IFK-mittfältaren Robin Öhrlund.

Visst, i 49:e minuten ordnade Johan Koch 1–5 och det blev lite av startskottet för IFK, som var det klart bättre laget i andra akten.

Robin Öhrlund själv var ruggigt nära att dessförinnan ”måla” – men fick se Jesper Thimfors göra en suverän räddning…

— Jag och Koch hittade en bra kombination där och det är för svagt att inte sätta dit den, men det är något jag behöver utveckla att sätta dit dem, säger han.

Inte ett dugg orättvist att IFK sedan satte såväl 2—5 och 3—5.
Nu räckte det inte hela vägen målmässigt, även om det var ruggigt nära att Emil Viklund kunde pricka in 4—5 på slutet i ett rent friläge. Men Jesper Thimfors svarade återigen för en vass räddning.

Totalt sett en blandad insats av IFK.

— Vi tar väl med oss andra halvlek främst, men första 20 är okej också, säger Öhrlund.

Mattias Bladh

Villa—Vänersborg 5—3 (5—0)

Målen: 1-0 (16) David Karlsson, 2-0 (21) Joakim Andersson, 3-0 (24) David Karlsson, 5-0 (45) Joel Broberg, 5-1 (49) Johan Koch, 5-2 (74) Johan Koch, 5-3 (86) Emil Viklund, hörna.
Utv, Villa:Vänersborg: 1×10.
Hörnor: 10-2 (9-0).
Domare: Christoffer Aidesjö.
Publik: 1 233