Villa körde över Vetlanda: ”Har bud på fler”

,
Villa, Vetlanda, Martin Karlsson

Villa går som tåget. Mot Vetlanda kom fjärde raka segern på försäsongen. Och ännu en gång på ett övertygande sätt.
— Vi gör tio men har bud på fler, säger Villas lagkapten Martin Karlsson till Bandyfeber efter 10–1-krossen.

Regerande svenska mästaren Villa vann med bekväma siffror mot gästande Vetlanda på onsdagskvällen i vad som var näst sista träningsmatchen innan Svenska cupen tar vid.
Gästerna från Småland fick likt AIK (11–4), Frillesås (5–1) och Motala (7–1) vända hemåt med en storförlust när Villa hade målfest.

— En väldigt bra match av oss både offensivt och defensivt. Vi gör tio men har bud på fler och vi försvarade oss jättebra och vår nykomponerade unga backlinje är grymma idag, säger Villas lagkapten Martin Karlsson.

Ja, hemmalaget kom till spel utan febersjuke Martin Johansson, Martin Andréasson (förkylning), Joel Broberg (skadad) samt Tim Persson (vilade) men ersättarna gjorde ett fullgott arbete.

1–0 kom redan i 4:e minuten genom skyttekungen Joakim Andersson efter förarbete av nyförvärvet Albin Thomsen. Andersson satte även 2–0 några minuter senare när han på ett elegant vis plockade ner ett långt lyft signerat Felix Pherson.

Och 3–0 kom inte oväntat sett till spelet i den tolfte minuten när Johan Esplund hittade Albin Thomsen med en listig passning.
Det gick minst sagt undan målmässigt från start.

— Yes, de kändes lite oväntat passiva i början och vi var effektiva, säger Karlsson.

Målen fortsatte trilla in för Villa därefter. I den 36:e matchminuten kom hela 6–0 via Johan Esplund efter samspel med Martin Karlsson.
Även om gästerna reducerade i slutskedet av första halvlek var det stor dominans av Lidköpingslaget.

— Vi var nöjda och sa att vi inte bara ville glida av matchen utan även göra något bra av andra halvlek.

Det gjorde Villa också. Förstås avgjort sedan länge men de blåvita fortsatte trumma på. Redan efter två minuter in i andra halvlek kom sjätte Villa-målet när Joakim Andersson satte sitt tredje mål för dagen.

Med halvtimmen kvar stod det hela 8–1 till Villa när Martin Karlsson serverade Albin Thomsen som inte gjorde något misstag i avslutet.

— Jag tryckte runt på kanten och spelade snett inåt bakåt till Albin som satte den snyggt, säger en nöjd Martin Karlsson.

Den stora frågan var om Villa skulle göra tvåsiffrigt på Vetlanda och, jodå, det blev det till slut. I den 87:e minuten pangade Joakim Andersson in 10–1.

Notervärt är att Villa också brände tre (!) straffar i andra akten på kort tid.
Blir det till att öva straffar nu?
Kan bli så menar Martin Karlsson.

— Ja, eller så får man försöka övertyga ”Sixten” (Johan Sixtensson, Villatränaren) att det är dags att testa mig, haha…

Mattias Bladh

Villa–Vetlanda 10–1 (6–1)

Mål, Villa: Joakim Andersson 4, Albin Thomsen 2, Johan Esplund 2, Johan Löfstedt, William Arvidsson.
Vetlanda: Isac Karlsson.