Arkhipkin i målform när Edsbyn tog sig vidare till semifinal: ”Lyckats flyga in”

,
Edsbyn bandy, Edsbyn bandy Svenska cupen, svenska cupen, Vadim Arkhipkin

Edsbyn är vidare till söndagens semifinalspel i Svenska cupen. Detta efter seger med 5–4 mot Vetlanda på sena fredagskvällen.
— Det låter ju väldigt skönt faktiskt, säger Edsbyns Vadim Arkhipkin till Bandyfeber.

Tidigare på fredagseftermiddagen vann Edsbyn mot VSK med 4–2. Något ”Byn” följde upp med 5–4 mot Vetlanda på sena kvällskvisten.

Edsbyns nyförvärv Vadim Arkhipkin punkterade mötet med Vetlanda när han satte matchavgörande 5–3 i den 58:e minuten.
För närmre än en 4–5-reducering kom inte smålänningarna.

Det innebär att Arkhipkin står på tre mål så här långt i turneringen efter att ha gjort två mål dessförinnan mot VSK.
Fler baljor än någon annan spelare mäktat med internt inom laget i cupen.

KakserviceANNONS

Har vi en ny skyttekung i Edsbyn?

— Ha, ha — nej, det är jag inte. De har bara lyckats flyga in på något vänster, säger Arkhipkin.

En sanning med modifikation. Praktträffen i krysset, utanför frislagscirkeln, till 2–0 mot VSK var bandygodis och vackert utfört.

Men mötet med Vetlanda blev ingen enkel historia.
Försvarade sig djupt och det blev tätt värre för Edsbyn att komma igenom för Edsbyn, som låg under med 2–3 i halvtid.

”Tuffa matcher”

— Brukar bli tuffa matcher efter att man har spelat en innan som man har vunnit. Speciellt när motståndaren måste vinna den här. Vi var inte riktigt nöjda med första halvlek. Rycker upp oss rejält i andra i alla fall.

Absolut, och vändningen låg på lut med tanke på det spelmässiga övertaget. 3–3 ordnade Mattias Larsson i den 49:e minuten, förlösande 4–3 via Mattias Hammarströms luriga skott utifrån knappa fem minuter senare.

Sen vet ni resten…

Edsbyn därmed vidare från gruppen och har nu en biljett till söndagens semifinalspel.

— Det låter ju väldigt skönt faktiskt. Det var ett tag sen man var där. Eller om man ens har varit där Kommer inte ihåg, säger Arkhipkin.

Gruppfinal mot Villa

Men först väntar sista gruppspelsmatchen mot Villa på lördagen. Då gäller det ”bara” om vilket lag som tar hand om gruppsegern.

— Vi kommer gå ut och spela vårt spel. Sen får vi se hur långt det räcker, säger Vadim Arkhipkin.

Mattias Bladh

Edsbyn–Västerås 4–2 (3–1)

Målen: 1–0 (1) Vadim Arkhipkin (Jesper Granqvist), 2–0 (7) Vadim Arkhipkin, 3–0 (13) Oscar Wikblad, hörna, 3–1 (31) Joel Engström (Viktor Spångberg), 3–2 (33) Pontus Vilén, hörna, 4–2 (59) Oscar Wikblad (Samuli Helavuori).
Hörnor: 8–7.
Utv, Edsbyn:- VSK:-
Domare: Daniel Labe.

Vetlanda–Edsbyn 4–5 (3–2)

Målen: 1–0 (11) Pontus Nordström, hörna, 1–1 (13) Rasmus Skarps, 2–1 (15) Filip Bringe, hörna, 2–2 (16) Självmål, 3–2 (23) Emil Fedorov, 3–3 (49) Mattias Larsson, 3–4 (54) Mattias Hammarström (Per Hellmyrs), 3–5 (58) Vadim Arkhipkin (Oscar Wikblad), 4–5 (59) Emil Fedorov (Eetu Peuhkuri)