Bergströms hyllning till Villa — efter storförlusten: ”Bästa bandylaget jag mött”

Falu BS, Villa, Villa-Lidköping, Max Bergström

Falu BS åkte på en tvåsiffrig förlust, 3–12, i hemmamötet mot serieledande Villa. Efteråt hyllade BS-målvakten Max Bergström motståndet.
— Det bästa bandylaget jag mött hittills i min karriär, säger han till Bandyfeber.

Chanserna var förstås minimala för Falun att ta poäng mot serieledande Villa, som inför lördagens möte på Lugnet kom med tio (!) raka segrar i bagaget.

Några poäng blev det inte heller. Villa var helt enkelt numret för stort denna gång.

Falu BS-målvakten, Max Bergström, konstaterade med eftertryck efter slutsignalen: Lidköpingslaget, som är klara SM-guldfavoriter denna säsong, imponerade på honom.

— Det bästa bandylaget jag mött hittills i min karriär.

Men Falun kämpade väl och höll faktiskt tätt i dryga tjugo minuter innan Johan Löfstedt pangade in en hörna i minut 22.

Baklängesmålen kom sedan i en strid ström och i halvtid låg BS under med 1–5.

— Vi höll ändå ihop det hyfsat sådär, men blev hårt straffade på våra misstag, säger Max Bergström.

Villa hade ett mycket stort bollinnehav i matchen. Och ofta blev det riktigt farligt när det stjärnfyllda laget från Lidköping satte fart mot hemmalagets mål.

— Jo, men det är lite extra svårt mot Villa då de har så extremt många skickliga spelare. De ger varandra bra lägen och de får bra med tid i de lägena också, säger Bergström.

Andra halvlek blev inte särskilt spännande. Matchen var i praktiken körd i halvtid för hemmalagets del om vi talar om poäng.

Max Bergström tycker Falun ändå gjorde jobbet sista 45, trots sju ytterligare mål av Villa i baken.

— Vi försökte hålla huvudet högt och streta emot ändå, bygga vidare på sånt vi behöver längre fram i serien och sådär. Viktigt att inte vika ner sig, målskillnad kan också vara viktigt i slutet sen, säger han.

Max Bergström fick släppa totalt tolv bollar bakom sig men gjorde en mer än godkänd insats med sin spektakulära målvaktsstil. Stod för flertalet fina räddningar och parader i en match där han sattes på prov gång på gång.

— Det blir väl en hel del att göra så klart när man möter ett sånt där lag, men man har höga krav på sig själv och vill egentligen ta mer än vad man gör, säger BS-målvakten.

Notervärt är att spelmotorn Daniel Bäck inte kom till spel på grund av sjukdom (halsfluss). En viktig kugge i Falun som hade gjort stor nytta mot Villa.

— Det var ett stort avbräck. Han är otroligt bra med bollen och kan sätta medspelare i bra lägen, säger Bergström.

Falun ligger efter 21 omgångar på tolfte plats i tabellen med åtta inspelade poäng.

Mattias Bladh

Falu BS–Villa 3–12 (1–5)

Målen: 0–1 (22) Johan Löfstedt, hörna, 0–2 (25) Joakim Andersson, 0–3 (26) Joakim Andersson, 1–3 (36) Lukas Mårdberg, 1–4 (37) Johan Löfstedt, hörna, 1–5 (44) Jesper Eriksson, 1–6 (48) David Karlsson, 1–7 (50) David Karlsson, 1–8 (53) Johan Löfstedt, 2–8 (55) Axel Jansson, 2–9 (70) Joakim Andersson, 3–9 (74) David Forsell, 3–10 (76 Martin Johansson, hörna, 3–11 (89) Joakim Andersson, 3–12 (89) Martin Karlsson, hörna.
Hörnor: 5–18 (2–11).
Utv, Falun: –. Villa: –.
Domare: Christoffer Aidesjö.