Bergwall hyllar AIK:s nya ryssvärvning: ”Kommer passa kanon hos oss”

,
Pavel Ryazantsev aik bandy

På fredagen briserade en bomb i bandysverige — ryske superstjärnan Pavel Ryazantsev, 38, är klar för nykomlingen AIK. En värvning som målvaktslegendaren Andreas Bergwall ser som ett riktigt klipp.
— Han kommer passa kanon hos oss, säger Bergwall till Bandyfeber, som också är spelande tränare i klubben.

Storsatsande elitserienykomlingen AIK har sedan tidigare värvat flertalet meriterade ryska spelare som Dmitrij Loginov, Alexey Chizhov och Aleksandr Kim. På fredagen kom ytterligare en förstärkning modell stor från det stora landet i öst i form av målkungen Pavel Ryazantsev, 38, som närmast kommer från mästarlaget Neftyanik. Detta via en så kallad free transfer.

Det meddelade klubben via sina sociala medier under fredagen.

Pavel Ryazantsev pangade in hela 62 mål för Neftyanik förra säsongen.
En spelare som hållit absolut världsklass under många år och fortfarande levererar på högsta nivå.

AIK:s spelande tränare tillika målvaktslegendaren Andreas Bergwall beskriver Ryazantsev i enbart positiva ordalag.

— Pavel är såklart en avslutare men även en bra spelare. Stark. Bra kille. Han kommer passa kanon hos oss, säger han.

Nu måste vi ändå säga att ni lirar minst kvartsfinal kommande säsong?

— Vi har inte kommit dit ännu. Men det kan man nog kräva.

I ryska ligan har Pavel Ryazantsev noterats för 854 mål totalt på 533 matcher. På meritlistan finns bland annat fyra mästerskapstitlar och fem VM-guld.

View this post on Instagram

Pavel Ryazantcev till AIK! Från de ryska mästarna SKA Neftyanik ansluter Pavel på en free transfer. Det är första gången i karriären som Pavel ska spela i Sverige och Elitserien blir därmed en attraktion rikare. De ryska målvakterna drar en lättnads suck när Pavel lämnar efter 533 matcher – 854 mål i den ryska superligan och 193 matcher – 320 mål i den ryska cupen. Som ett axplock ur den tunga meritlistan kan nämnas: 5 VM guld 1 World Cup 4 Ryska mästerskap 5 Ryska cupvinster 4 Ryska supercupvinster Pavel mäter 195 cm och väger in på 96 kg. Det är naturligtvis en stor ära att få hälsa honom välkommen till svensk bandy och AIK. En riktig "king" som vår ordförande, Marco Engborg, uttryckte det. På den tredje bilden ses Pavel fira det senaste cupguldet med ett av AIK:s andra nyförvärv – Aleksandr Kim. #AIK #AIKBandy

A post shared by AIK Bandy (@aikbandy) on

Mattias Bladh