Berlin frälste SAIK — avgjorde på övertid: ”Härlig fight”

,
SAIK bandy, Sandviken bandy, bandy elitserien, elitserien, bandy, SAIK bandy VSK, SAIK vsk, SAIK Vsk bandy

En storspelande Joel Othén och Daniel Berlin-show på tilläggstid. Då vann Sandviken den högdramatiska bortafajten mot Västerås. En seger som ger SAIK möjligheter att sluta topp-sex inför de återstående matcherna i grundserien.
— Vi får sköta vårt och se till att ta så mycket poäng som möjligt här de sista matcherna, säger tvåmålsskytten Albin Airisniemi till Bandyfeber efter 5–4-triumfen.

Mycket mer dramatik än vad som bjöds på i ABB Arena på söndagen när Sandviken vann mot VSK är svårt att hitta.

En svängig tillställning där SAIK låg under med två bollar i andra halvlek, men vred tillbaka initiativet — och satte matchavgörande 5–4 via fixstjärnan Daniel Berlin på tilläggstid.

— Jämn och härlig fight, skönt att vi lyckades kriga oss till två viktiga poäng, säger tvåmålsskytten Albin Airisniemi.

Daniel Berlins förlösande segermål var symptomatiskt för ett SAIK, som vägrade vika ned sig mot formstarka VSK.

KakserviceANNONS

Joel Othén var dessutom snudd på en mänsklig vägg i målet då han svarade för några helt sanslösa räddningar i matchen.

Albin Airisniemi var inte sen att berömma SAIK-målvakten efteråt.

— Fantastisk, grym match. Han räddade oss ett flertal gånger. Tycker han varit riktigt bra de senaste matcherna, säger han.

SAIK fick bekänna färg från start. Efter mindre än kvarten spelad hade VSK tagit ledningen med 2–0.

Lyckad timeout

SAIK tog timeout ganska kort därpå och med facit i hand var det en bra sådan.
SAIK tog sig in i matchen och lyckades hålla undan hemmalaget från fler mål i första halvlek.

— Vi hade det lite tufft innan timeouten där. De drog upp i ett riktigt högt tempo och åkte mer skridskor än oss. Efter timeouten gasade vi på lite och skapade bra målchanser, säger Airisniemi.

Jodå, Albin Airisniemi satte reduceringen till 1–2 på hörna i den 38:e minuten där bollen först tog i ruset men studsade perfekt ut till ”Airis” igen, som hittade luckan på andra försöket.

”Sköna mål”

Givetvis ett skönt mål att få i det läget.

— Jo, men det är sköna mål att få, både 2–1-målet och 3–3.

Jo, kvitteringen till 3–3 fixade Airisniemi också, återigen på hörna, elva minuter in i andra halvlek. Dessutom med Victor Berling på utvisningsbänken.

Det blev riktigt rafflande sista halvtimmen och hur det hela skulle sluta stod skrivet i stjärnorna.
Men med en fortsatt storspelande Joel Othén som sista utpost fanns möjligheterna.

Forslund satte fyran

Och så med kvarten kvar hittade Daniel Berlin kollega Linus Forslund med en väl avvägd passning och SAIK hade plötsligt ledningen med 4–3.

VSK satte ett stort tryck på SAIK på slutet och hemmalagets Robin Andersson stötte in 4–4 i 89:e minuten.

Avgjort?

Berlin frälste SAIK

Trodde nog många, men Daniel Berlin ville annat när han tog saken i egna händer och pangade in 5–4 17 sekunder in på tilläggstid.

Stora jublet utbröt därpå i SAIK-lägret…

— Ha, ha — ja, man blev lite less när de lyckades peta in 4–4. Sen kickade nog ”Bellas” (Daniel Berlin) vinnarskalle in lite och han gör en riktigt bra prestation. Det var skönt när han sköt in den, säger Airisniemi.

Jo, jo — fullt förståeligt…

En seger som kan komma att bli tung när vi summerar grundserien. Med fyra matcher kvar är SAIK bara en pinne bakom sjätteplacerade Broberg. En topp-sex-placering för SAIK är därmed inom räckhåll.

Hur bedömer du era chanser?

— Det kommer bli tight ända tills sista matchen. Vi får sköta vårt och se till att ta så mycket poäng som möjligt här sista matcherna, så får vi se hur det slutar.

SAIK har, i tur och ordning, kvar att möta Vetlanda (borta), Västerås (hemma), Motala (hemma) samt Hammarby (borta).

Mattias Bladh

Västerås–Sandviken 4–5 (2–1)

Målen: 1–0 (8) Pontus Vilén, 2–0 (14) Martin Landström, 2–1 (38) Albin Airisniemi, hörna, 3–1 (50) Robin Andersson, hörna, 3–2 (56) Linus Forslund (Albin Bjerkegren), 3–3 (61) Albin Airisniemi, hörna, 3–4 (75) Linus Forslund (Daniel Berlin), 4–4 (89) Robin Andersson, 4–5 (90+1) Daniel Berlin.
Hörnor: 11–12.
Utv, VSK:- SAIK: 3×10.
Domare: Daniel Labe.