Blytung seger för Motala — bortaslog Bollnäs: ”Hoppas vi kan säkra en slutspelsplats”

,
Motala bortaslog Bollnäs, slutspelet nära, slutspelsplats, Motala, IFK, IFK-målvakten Jussi Aaltonen, Jussi Aaltonen, Aaltonen

IFK Motala tog alla poängen på Sävstaås i det svåra mötet med Bollnäs. Nu är slutspelet inte långt borta för östgötarna med två matcher kvar av grundserien.
— Det ger mycket energi till sista två matcherna där jag hoppas att vi kan säkra en slutspelsplats i år igen, säger IFK-målvakten Jussi Aaltonen till Bandyfeber efter 4–2-triumfen.

De flesta hade nog tippat att Bollnäs skulle vinna på förhand.
Men Motala vände och vann mot hälsingelaget på söndagskvällen efter en formidabel andra halvlek.

— Det är inte särskilt många lag som vinner mot Bollnäs på Sävstaås så det är klart man är riktigt nöjd just nu. Och även tabellen är så pass jämn så varenda poäng är viktig, säger IFK-målvakten Jussi Aaltonen.

Ja, östgötarna är nu två poäng före Hammarby och Sirius när elitserien snart ska summeras.
Det luktar med andra ord åttondelsfinal för IFK efter skalpen på Sävstaås.

— Precis, det är som sagt en riktigt jämn elitserie i år så det är starkt att vinna sådana här matcher i slutet av säsongen, säger Jussi Aaltonen.

— Det ger mycket energi till sista två matcherna där jag hoppas att vi kan säkra en slutspelsplats i år igen.

Mötet med Bollnäs spelades under ganska svårbemästrade förhållanden. Plusgrader och regn gjorde att isen inte höll länge.
Efter första 45 låg också gästerna under med 0–1 när Bollnäs gjorde ett tidigt ledningsmål.

— Det var lite trögstartat i början, tycker jag. Bollnäs var klart bättre första tio men sen tycker jag att vi jobbade oss in i matchen och därefter var det en ganska jämn första halvlek. Isen blev ganska dålig sista tio minuterna så då blev det mer kamp och långa utkast, säger Aaltonen.

Möjligen spelade Motalas vana att spela i ”skitväder” in i andra halvlek då laget vände helt på underläget.
I den 56:e minuten hade gästerna ledningen med 2–1 efter mål av Viktor Hulthammar och Philip Florén.

Bollnäs kvitterade emellertid kort därpå men Fredrik Lönns 3–2 på hörna med halvtimmen kvar skulle visa sig bli helt avgörande.

— Det var ett väldigt viktigt mål med tanke på att isen blev sämre och sämre. Det är alltid skönt att leda sådana här matcher i slutet när det inte går att spela så mycket längs isen.

Med drygt en kvart kvar kom sedan 4–2 via Jonas Enander. Ett mål som dessutom tillkom precis efter att Christian Mickelsson bommat en straff för hemmalaget.

— Då kändes det som att luften gick ur i Bollnäs, säger Aaltonen.

IFK hade sedan kontroll på händelserna och har nu ett lysande läge att nå slutspelet.

Motala spelar härnäst på fredag hemma mot AIK.

Mattias Bladh

Bollnäs–Motala 2–4 (1–0)

Målen: 1–0 (2) Samuli Helavuori, 1–1 (53) Viktor Hulthammar (Anders Persson), 1–2 (56) Philip Florén (Albin Rohlén), 2–2 (57) Andreas Westh, hörna, 2–3 (63) Fredrik Lönn, hörna, 2–4 (73) Jonas Enander (Albin Bjelkegren).
Hörnor: 6–4.
Utv, Bollnäs 3×10. Motala: 1×10.
Domare: Mikael Hillerius.
Publik: 1 410.