De bildar ny tränartrojka i Sirius: ”Ett ungt och hungrigt lag”

,
sirius bandy, Oskar Robertson, Andreas Eskhult, Olle Gabrielsson, Sirius tränare

Sirius nye huvudtränare heter Oskar Robertson, som tillsammans med Olle Gabrielsson och Andreas Eskhult kommer leda Uppsalalaget i vinter.
— Ett ungt och hungrigt lag som jag tror har goda förutsättningar att både ta nästa steg individuellt och som lag, säger Oskar Robertson till klubbens hemsida.

Den färska tränarlösningen presenterades på torsdagseftermiddagen. Sirius nye huvudtränare Oskar Robertson kommer närmast från tränaruppdrag i AIK.

— Jag har fått en väldigt positiv bild av både laget och klubben, så det känns bara bra, säger Oskar Robertson till klubbens hemsida.

— Går man in mer på laget så är det något spännande på gång. Ett ungt och hungrigt lag som jag tror har goda förutsättningar att både ta nästa steg individuellt och som lag.

KakserviceANNONS

I tränartrojkan ingår Olle Gabrielsson samt Andreas Eskhult. Den förstnämnda blir Player Manager och Eskhult tränare.

— Tanken är att jag ska jobba med spelarna individuellt. Delvis saker på banan men även vid sidan av som kanske gör att man blir en bättre bandyspelare, att man som spelare får en bättre bild av sig själv och vad man behöver utveckla och hur man ska tänka på de sakerna, säger Olle Gabrielsson till klubbens hemsida.

”Förmåga se detaljer”

Andreas Eskhult säger till Sirius hemsida att han i tränarrollen kan bidra med spetskvaliteter kring detaljerna.

— Ja, jag tycker själv att jag har en förmåga att se detaljer som man kan lägga till till spelaren för att kunna ta nästa kliv och kunna vara med delaktiga i spelet. Det kommer vara en del av min roll, tillsammans med Oskar och Olle, men även att kunna se lite linjer i det stora spelet totalt sätt också för laget.

Mattias Bladh