Edsbyn och Vetlanda klara för semifinal

, ,
bandy idag, bandy resultat, Bandy elitserien, elitserien bandy, Edsbyn Bollnäs, Sirius Vetlanda, bandy slutspel, bandy kvartsfinal

Edsbyn och Vetlanda spelar semifinal. Det står klart efter onsdagens femte och helt avgörande kvartsfinalmatcher.

Edsbyn hade hela 5–0 i halvtid i den stekheta kvartsfinalen borta mot Bollnäs, där bland annat Ted Hedell visade vägen med tre mål.

På den inslagna vägen fortsatte det då Edsbyn gick upp till 7–0 med mer än en halvtimme kvar att spela.

Förstås avgjort i det läget och för Edsbyn blev det hela en transportsträcka. Matchen slutade till slut med sanslösa 10–1 till ”Byn”.

På Studenternas tog Vetlanda tidigt ledningen mot Sirius via Filip Bringe. Kort därpå ökade Joakim Carlström på VBK:s ledning till 2–0, vilket var ställningen i halvtid.

Sirius reducerade omgående i andra halvlek, men Vetlanda kunde gå upp till 4–1 i minut 54. Sirius gav sig dock inte och två raka mål innebar 3–4 med kvarten kvar.

Det blev en rysare ända in på slutet men Vetlanda höll undan och kvitterade ut semifinalbiljetten.

I semifinal ställs Vetlanda mot Villa. För Edsbyn väntar Västerås.