Edsbyn vände och vann i första semifinalen: ”Bra start på en tuff uppgift”

,
Edsbyn bandy, VSK Edsbyn semifinal, VSK bandy, edsbyn slutspel, edsbyn semifinal mot vsk, bandy elitserien, bandy elitserien slutspel

Edsbyn har tagit ledningen i semifinalen mot Västerås. Detta efter en urstark vändning i andra halvlek kryddat med en storspelande Henrik Karlström mellan stolparna.
– En bra start på en tuff uppgift, säger Edsbyns offensive mittfältare Ted Hedell till Bandyfeber efter 5–4-segern.

Västerås var klar favorit när lagen drabbade samman i den första semifinalmatchen på lördagen.

Och favoritskapet såg man ut att bära med bravur, åtminstone första 20 minuterna där VSK gjorde det svårt för Edsbyn.

Edsbyn fick slita rejält och hade inte Henrik Karlström varit lysande i målet hade underläget varit större.

– Verkligen. VSK kom ut hårt och var tunga. Vi fick stå emot deras tryck och gjorde det skapligt innan vi kom in i det, säger Edsbyns offensive mittfältare Ted Hedell, som noterades för en assist i mötet.

Stark vändning

Ju längre halvleken led kom gästerna in i matchen och 1–2-reduceringen genom Oscar Wikblad i den 42:a minuten var en signal om något.

Edsbyn kom ut i andra halvlek på ett helt annat sätt och började skapa många farligheter. Lägg därtill att man fick en del hjälp av visst VSK-slarv i försvarsspelet.

Dröjde inte länge förrän Per Hellmyrs kvitterade till 2–2 och i minut 57 ordnade Oscar Wikblad 3–2 och plötsligt var Edsbyn i förarsätet.

Martin Frid ökade på ledningen till 4–2 efter förarbete av Ted Hedell innan Oscar Wikblad kunde skicka in 5–2 på hörna med drygt en kvart kvar att spela.

Hur Edsbyn lyckades vända på steken? Det hade Ted Hedell svar på.

– Vi fick lite längre anfall, ägde mer boll och var lite mera framåtlutade.

Nervfyllda slutminuter

Nu blev det ändå ruggigt spännande när VSK kom tillbaka två gånger om och hade 4–5 i 86:e minuten.

Och då var det nio minuter kvar att spela, inklusive tilläggstid.

– Då var det en ny anstormning, som allt som oftast blir när ett lag ligger under i slutet av matcher. Men vi fredade oss och lyckades hålla undan. Men återigen är det små marginaler som avgör den här typen av matcher, säger Ted Hedell.

Den här gången var det Edsbyn som hade marginalerna på sin sida.

Rond två i semifinalen spelas på måndag i Svenska Fönster arena.

VSK–Edsbyn 4–5 (2–1) • Semifinal 1:5

Målen: 1–0 (10) Robin Andersson, 2–0 (12) Martin Flodström, hörna, 2–1 (42) Oskar Wikblad, 2–2 (51) Per Hellmyrs (Vadim Arkhipkin), 2–3 (57) Oskar Wikblad (Samuli Helavuori), 2–4 (65) Martin Frid (Ted Hedell), 2–5 (77) Oskar Wikblad, hörna, 3–5 (79) Viktor Spångberg, 4–5 (86) Daniel Johansson, straff.
Hörnor: 12–8.
Utv, VSK: 1×10: Edsbyn: 3×10.
Domare: Christoffer Aidesjö
Publik: 2 347 åskådare

Edsbyn leder med 1–0 i matcher.